Antonescu: La cea mai rezervată evaluare, scorul politic al USL e 55-60% (NewsIn)

Preşedintele PNL Crin Antonescu a susţinut luni, la RFI, că scorul politic al USL este undeva între 55 şi 60% şi aceasta într-o evaluare rezervată, dar a subliniat că liderii Uniunii nu se „euforizează prematur” cu rezultatele. „Eu cred oricum că la cea mai rezervată evaluare, scorul politic al USL este undeva între 55 şi 60%. Însă nimeni nu se îmbată cu apă rece, nu se euforizează prematur, ştim că mai e un an până la alegerile locale, ştim că de la un scor în sondaje şi până la rezultatul oficial în alegeri este un proces laborios. Deci nimeni nu trăieşte vreo euforie în Uniunea Social Liberală, ci este doar o măsurătoare pentru a preselecta şi a face paşi pe direcţia desemnării candidaţilor comuni”, a explicat Antonescu.

El a subliniat că cifra din sondajele făcute de Uniune este „realistă”. ” Asta este cifra indicată de sondaje. Noi am făcut aceste sondaje nu pentru a măsura în acest moment raporturile politice generale între noi şi Putere sau între noi şi alte partide, ci pentru a putea să ne decidem mai bine asupra desemnării candidaţilor pentru poziţiile comune, adică pentru preşedinţia consiliilor judeţene şi pentru primăriile municipiilor de judeţ”, a spus preşedintele PNL.

„Acest scor (chiar de peste 60% – n.r.), care este unul cât se poate de plauzibil, în orice caz acesta este scorul real, pentru că n-avem niciun interes să ne păcălim, este o medie care rezultă din măsurarea diferiţilor candidaţi sub culorile USL. Cu alte cuvinte, se poate presupune că acest scor este crescut cumva de faptul că mulţi dintre candidaţii noştri, unii sau cei mai mulţi aflaţi deja în funcţii ridică mult scorul”, a mai precizat Crin Antonescu.

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: