O Teorie a Manipularii (IV): In lupta dreapta sa ne luptam sau in minciuni sa ne minciunim?

Caracatita cu nuante portocalii a mai facut o miscare, intr-un interesant pas de deux.

UNU

Ieri Mediafax a lansat o analiza „pe surse” conform careia USL nu reuseste sa se impuna in primariile si Consiliile judetene acum de PDL. Nu a contat ca liderii PSD au contestat cifrele din respectiva analiza, cifre pretins venite din curtea pesedista. Azi, Evenimentul Zilei, Romania Libera si  Curentul  s-au grabit si sa preia si, daca se poate, sa amplifice conotatiile anti-USL a respectivei analiza.

Cititorii care doresc sa vada cum sta situatia in teritoriu conform cifrelor reale si ale unei anchete telefonice „la sursa” pot citi o analizapertinenta (Gandulaici. Una peste alta, manipularea va da gres dar comentatorii obiectivi si noi insine, nu-i asa, vom pierde una-doua zile comentand cifre in loc sa luam sub lupa daca nu cumva chiar datele economiico-financiare aruncate pe piata de catre Emil Boc (despre recuperarea economica) nu sunt si ele aduse din condei, daca mult trambitata rectificare bugetara este de bun augur sau nu.

DOI

Culmea penibilului (si a manipularii, de fapt) o ating alte doua cotidiene aflate, mai mult sau mai putin, in bula portocaliu-prezidentiala.

Adevarul patrician publica un articol cu un titlu senzational (USL, pândită de Opoziţie şi după câştigarea alegerilor) pentru ca in interiorul articolului sa gasim opiniile a patru profesori de drept constitutional (inclusiv presedintele IPP, afilat PDL) care in fapt contesta alegatiunile lui Basescu, si confirma varianta USL: daca USL castiga majoritatea calificata ea isi poate impune si premierul  eventual recurgand la suspendarea presedintelui. Cine insa citeste numai titlul articolului ramane cu o impresie falsa… iar prietenii vor sri qui prodest!

Culmea ridicolului (nu voi folosi cuvantul ticalosie…) o atinge Nationalul, care in articolul Basescu declanseaza tsunami in PNL incearca sa mai puna o pietricica la ceea ce multi ar dori sa vada inaltat: un zid intre PNL si aliatul PSD, un zid intre PNL si propriul electorat; un zid al neincrederii care sa submineze eforturile USL de rasturnare a puterii portocalii. Concret, cei de la Nationalul se fac a sti cum ca spusele lui Basescu (nu voi numi un premier USL chiar daca USL are 51% din voturile la parlamentare, pentru ca asa vrea muschii mei) au fost bine receptate de catre liderii din teritoriu, care incep a se gandi la solutii de avarie. Precum aceea a inlocuirii lui Crin Antonescu cu un alt lider: Tariceanu, Melescanu sau Petre Roman. Nu voi comenta aici aceste presupuneri stupide. Poate alta data, cand se mai aduna material…

Concluzia: baietii lucreaza, pentru ca lucreaza pe bani buni. Dar lucreaza degeaba. Roata istoriei se invarte conform unor forte pe care baietii buni (in salopete portocalii sau posesori de ochi albastrii) nu le pot stapani.

Etichete:, , , , , , , , , ,

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Jumătatea plină a paharului | Ţara vorbelor în vânt - 4 august 2011

    […] şi pe la ei: androxa, anotimpuricolorate, rabinu’, haicasepoate, vizulaw, roxanaiordache, gondolin, […]

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: