Scandal în USL Prahova

PSD și PNL sunt la cuțite în Prahova. Sondajele şi lupta pentru nominalizarea candidaților USL la şefia Consiliului Judeţean şi la primăria Ploieşti au dus conflictul dintre liberali și social-democrați până la nivel public. PNL îl acuză pe Sebastian Ghiță, managerul Realitatea TV că manipulează în favoarea PSD. Liberalii au un interes: revendică candidatura la CJ, folosindu-se de notorietatea senatorului Teodor Meleşcanu al cărui nume a fost aruncat în sondaje. La rândul lor, liderii PSD Prahova vor să impună atât candidatul la șefia CJ cât și pe cel de la primăria Ploiești motivând că dețin deja prima funcție, și se plasează mai bine pentru cea de-a doua.

În Prahova, social-democrații sunt conduși de baronul Mircea Cozma, șeful consiliului jduețean, un apropiat al președintelui Consiliului Național al PSD. Cei doi sunt exponenții unui grup cunoscut ca „Grupul de la Cornu”.

PSD Prahova revendică dreptul de a nominaliza candidatul pentru funcția de președinte CJ în persoana actualului deținător al funcției, Mircea Cozma. Argumentul: pesediştii prahoveni se bazează pe faptul că Victor Ponta va reuşi să impună în discuţiile cu Crin Antonescu principiul „cine are şefia CJ sau primăria, dă şi candidatul”.

Liberalii se laudă cu cota lui Meleșcanu

Liberalii contestă situația și spun că sondajele interne arată că omul PNL stă mai bine. Senatorul Teodor Meleşcanu ar conduce, potrivit liberalilor, cu 12 procente în faţa social-democratului Mircea Cozma, şeful CJ în exerciţiu. Pesedistii din Prahova nu sunt de acord cu aceste cifre. „Doar cu 2 procente e Meleșcanu în față, da nu are vreun gând să candideze”, dau replica aceștia.

„Să fie sănătoşi în dumnezeul mamii lor. Ori ne ţinem de sondaje, ori ne folosim de Realitatea Tv şi de Sebastian Ghiţă pentru a promova minciuni. Noi, PNL, nu cedăm pentru că una din cele două candidature ni se cuvine. Ori şefia Consiliului Judeţean, ori primăria. Noi iniţial am dorit să avem candidat la primăria Ploieşti. Cum însă PSD susţine că este îndreptăţit să aibă ambiui candidaţi şi PNL crede că ar trebui să aibă candidaţi la CJ şi la primărie” a declarat iritat, pentru Evz, Adrian Semcu.

Baronul PSD, 45-46%, sub Meleșcanu

Potrivit preşedintelui filialei liberale, în sondajele pentru CJ, Meleşcanu este „mult peste” candidatul Mircea Cozma, liderul PSD Prahova. „Sunt 12 puncte procentuale diferenţă. Meleşcanu are 58%, Cozma 45-46%” afirmă Semcu.

Întrebat ce vor face liberalii prahoveni dacă, la centru, liderii USL vor decide ca PSD să aibă ambii candidaţi, Semcu a susţinut că va convoca Biroul Politic Judeţean al organizaţiei. “Nu eu, Adrian Semcu iau hotărâri în numele filialei, numai BPJ poate lua astfel de decizii”, spune cel care figurează în sondaje ca oferta PNL pentru primăria Ploieşti.

PSD: Meleșcanu nu vrea să candideze

De cealaltă parte, social-democraţii din judeţ acuză PNL că încearcă să le forţeze mâna prin folosirea prestigiului unor politicieni care nu au nici un gând de candidatură.

„Încă nu s-a luat nici o decizie. Urmează ca viitorii candidaţi să fie stabiliţi. Există însă o diferenţă de două procente între domnul Meleşcanu, care nu doreşte să candideze, şi actualul preşedinte de Consiliu Judeţean. Oricum era regula ca acolo unde un partid are preşedinte de CJ să dea candidatul comun. Sunaţi-l pe domnul Meleşcanu, el vă va spune că nu va candida. S-a încercat doar crearea unui culoar pentru o eventual candidtură a PNL la CJ Prahova prin folosirea prestigiului lui Meleşcanu” ne-a declarat senatorul de Prahova, Iulian Bădescu, candidatul PSD pentru primăria reşedinţă de judeţ.

Potrivit sondajelor PSD, senatorul Iulian Bădescu l-a învins pe liderul PNL Prahova, Adrian Semcu în sondajele locale şi este cotat cu prima şansă la candidatura USL pentru primăria Ploieşti.

Atac sub centură

Întrebat ce părere are de faptul că liderul filialei PNL acuză social-democraţii prahoveni de legături şi interse cu patronul Realităţii, Sebastian Ghiţă, senatorul a pus declaraţiile pe seama evenimentelor tragice din familia lui Semcu.

„Este supărat pentru că i-a murit mama. Este de înţeles nervozitatea dânsului” s-a limitat să comenteze Bădescu acuzaţiile liderului PNL.

Senatorul Teodor Meleșcanu nu a putut fi contactat cu privire la intențiile sale pentru alegerile locale, el aflându-se în vacanță în Germania.

sursa: Evenimentul Zilei

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.