PNL: Comunicat de presa referitor la numirea noului ministru al Sanatatii

Partidul Național Liberal consideră că numirea lui Ritli Ladislau în fruntea Ministerului Sănătății arată, de fapt, starea la zi a  raporturilor dintre UDMR și PDL. Sănătatea ajunsese și ea, în urma demisie ministrului Cseke Atilla, teritoriul disputelor politice din cadrul coaliției de guvernare. În fața perspectivei numirii unui ministru interimar, UDMR pare să fi cedat rapid, inclusiv în ceea ce privește politicile publice în domeniul sănătății.

Din punctul nostru de vedere, reprezentantul UDMR este o persoană care cunoaște administrația din sănătate, în mandatul guvernului liberal fiind director al Direcției de Sănătate Publică Bihor, însă simpla schimbare a unui ministru, fără a se aloca fondurile necesare sistemului, nu rezolvă absolut nimic.

În ceea ce privește trecerea Casei Naționale de Asigurări în coordonarea Ministerului Sănătății, chiar dacă ea pare să reprezinte un pas înainte, nu poate fi o rezolvare eficientă pe termen lung. Mai degrabă, putem interpreta acest anunț confuz drept o împărțire politică a bugetului țării. Cum, până în prezent, PDL deținea controlul feliei mari din cașcaval, acum ia și UDMR o feliuță. Cu alte cuvinte, UDMR și PDL s-au înțeles politic pe banii cetățenilor români.

PNL constată că PDL tratează în continuare cu cinism și lipsă de responsabilitate domeniul sănătății, făcând târguri cu partenerii de guvernare pe spatele sistemului sanitar și așa precar .

17.08.2011     Departamentul de Analiză Politică și Comunicare al PNL

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: