Declarații Ludovic Orban – 18.10.2017

Bună ziua,

  • Despre  blocarea Legii pensiilor și a Legii salarizării

Dragnea recunoaşte cu nonşalanţă că a minţit, că şi-a bătut joc de părinţii şi bunicii noştri în campania electorală, promiţându-le creşterea pensiilor, promiţându-le adoptarea unei noi Legi a pensiilor de la 1 octombrie. Iată că PSD anunţă prin vocea lui Liviu Dragnea că nu va fi inclusă în Legea bugetului de stat, Legea pensiilor şi că nu va fi aplicată noua Lege a pensiilor de la 1 ianuarie 2018. De asemenea, Dragnea recunoaşte că a minţit şi în privinţa Legii salarizării. S-a amânat intrarea în vigoare cu două luni şi cel mai probabil se va amâna la calendele greceşti pentru că oricât ar încerca PSD să înscrie în partid instituţiile statului, economia reală, economia românească refuză cu obstinaţie să se înscrie în PSD, să îşi ia carnet de PSD şi se manifestă liber aşa cum se manifestă orice economie.

În condiţiile în care s-a amânat aplicarea Legii salarizării, în condiţiile în care nu va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018 Legea pensiilor, somăm Guvernul să renunţe la transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, să renunţe la acest hocus-pocus fiscal, bugetar la care vrea să apeleze pentru a încerca să umple găurile din buget pe care le-au creat, prin măsurile fanteziste pe care le-au luat. Reamintim, transferul contribuţiilor de la angajator la angajat va avea efecte extrem de negative atât în sectorul public, cât şi în sectorul privat. Angajaţii din sectorul public dintr-o creştere promisă de 25% vor rămâne cu praful de pe tobă, cu o creştere a salariului net de maxim 4%. În mediul privat, pe legislaţia actuală fiecare angajat va costa în medie cu 12% în plus angajatorul, în cazul în care angajatorul va dori să menţină salariul net actual. Este cel mai probabil că în administraţia locală, în care şi aşa, primăriile nu au resursele necesare pentru a suporta majorările salariale adoptate, vor scădea veniturile nete ale angajaţilor.

  • Despre TVA, firme din zona PSD nu au optat pentru contul special de TVA

Al doilea subiect este legat de contul special pentru plata TVA. Cerem apăsat Guvernului să emită o Ordonanţă de Urgenţă pentru abrogarea reglementărilor din Ordonanţa de Urgenţă prin care au introdus Split Account TVA. Partidul Naţional Liberal a derulat şi continuă să deruleze o campanie de strângeri de semănături de la angajaţi în sectorul privat, persoane fizice autorizate, patroni, manageri, antrepenori. La ora actuală avem strânse zeci de mii de semnături împotriva introducerii acestei măsuri.

Nu înţeleg de ce Guvernul se încăpăţânează să nu emită acest act normativ, în condiţiile în care ne-am uitat şi am văzut că firme importante din România, din zona PSD nu au optat pentru contul special pentru plata TVA, Teldrum de exemplu, celebra firmă din anturajul domnului Dragnea, noul ministru Felix Stroe care a condus Staja nu a optat pentru contul special pentru plata TVA-ului, Firma Dobre şi fii, firma domnului ministru Mircea Titus Dobre, firma domnului Tăriceanu, dacă tot vorbim de lideri ai Coaliţiei de asemenea nu au optat de asemenea pentru contul diferenţiat pentru plata TVA-ului. Toate firmele în care apar ca acţionari miniştrii ai Guvernului, pe care îi pomenesc: Marcel Ciolacu, Graţiela Gavrilescu, Florin Bodog, Lucian Romaşcanu, Lucian Şova, Viorel Ilie, Ilan Laufer nu au aplicat pentru plata defalcată a TVA-ului. Din sutele de mii de firme din România nu cred că sunt mai mult de o mie de firme care să fi optat pentru plata defalcată a TVA-ului. De altfel şi în declaraţii publice făcute de Premier s-a văzut că există tendinţa de a face un pas înapoi din partea Guvernului, dar cum noi nu credem în declaraţii, solicităm apăsat Guvernului să anuleze reglementarea privind introducerea TVA în integralitate pentru că altfel deja Ordonanţa adoptată a determinat toate companiile să realizeze un efort pentru pregătirea introducerea aplicării acestei aberaţii fiscale,  care generează costuri suplimentare pentru fiecare companie şi care generează o stare de nelinişte şi de neîncredere în general în mediul privat.

  • Liviu Dragnea, provocat la o dezbatere publică

De asemenea, vreau să fac un anunţ: Îl provoc pe Liviu Dragnea la o dezbatere publică privind situaţia României astăzi, privind distrugerea sistematică a economiei de către guvernul PSD şi privitor la direcţia în care trebuie să se îndrepte România, este momentul ca vălul minciunilor PSD-iste să fie dat la o parte.

Liviule, dacă eşti bărbat, dacă ai curaj, dacă nu îţi este ruşine de ce ai făcut, te aştept la orice oră, la orice post de televiziune cu orice moderator la o dezbatere cinstită, directă privind starea naţiunii, privind direcţia în care se îndreaptă România. Faptul că te ascunzi în spatele lătrăilor de partid şi a pseudo-analiştilor care funcţionează ca purtători de cuvânt ai PSD nu face decât să inducă o ceaţă suplimentară asupra realităţii economice româneşti şi consider că doar o dezbatere faţă în faţă poată să permită cu adevărat ca cetăţenii să înţeleagă ce se întâmplă în România şi cine are dreptate.

  • Instituțiile statului, subordonate de PSD

În fine, apropo de economia care refuză să se înscrie în PSD. În declarații anterioare am prezentat planul PSD-ului de a încăleca România și de subordonare politică a tuturor instituțiilor statului.După ANRE, după Curtea de Conturi, după ASF și după toate instituțiile încălecate de PSD, se pregătește Consiliul Concurenței. Nu știu dacă sunteți la curent, neavând curajul să și-o asume, ca și în cazul Legilor Justiției ca pe o inițiativă guvernamentală. Peste o sută de parlamentari PSD au inițiat un proiect de lege în care vor să politizeze funcționarea Consiliului Concurenței, vor să politizeze numirea Consiliului Concurenței, a organismului de conducere a Consiliului Concurenței.

După cum știți, la ora actuală Consiliul Concurenței funcționează autonom. Membrii care conduc Consiliul Concurenței sunt desemnați printr-o procedură în care este implicată societatea, la propunerea unui comitet care este expresia mediului economic și a societății civile și funcționează departe de imixtiunile și interferențele politice. Ei bine, iată că PSD urmărește să politizeze conducerea Consiliului Concurenței, dorește ca această conducere să fie numită de Parlament, evident să se încheie mandatul celor care ocupă astăzi funcții în Consiliul Concurenței și să poată să-și numească politruci, gen președintele Curții de Conturi și ceilalți indivizi pe care i-au cocoțat în fruntea instituțiilor statului pentru a-și subordona și această instituție.

Tragem un semnal de alarmă, să nu se joace cu focul! Consiliul Concurenței este practic organismul care asigură funcționarea economiei libere de piață, a economiei concurențiale. Este un organism care funcționează în baza unor reglementări care sunt valabile la nivel european, care trebuie să respecte condiții clare și precise care sunt impuse de la nivel european. Politizarea Consiliului Concurenței poate să afecteze grav România și poate să genereze consecințe catastrofale pentru bunul mers al economiei libere de piață din România.

Întrebări adresate de presă

​Ludovic Orban: Pai ce să vă spun, premierul Tudose are un doctorat care este ținut la secret, care nu a fost depus la Biblioteca Națională. Deci are doctoratul la secret. Sunt două persoane care au doctoratul la secret, dintre care unul este premierul Tudose. Probabil absența distinsului senator care văd că se află, după o perioada în care vrea să fie consilierul premierului, dacă vă aduceți bine aminte, domnul Teodorovici a și fost câteva zile. Probabil a apreciat absența lui de la cursurile Academiei Naționale de Informații.

Jurnalist:  Dumneavoastră nu ați primit o diplomă de genul acesta?

Ludovic Orban:  Nu am urmat nici un curs și nu am primit nici o diplomă de la Academia Națională de Informații. Asta este o chestiune pe care trebuie să o elucideze instituția în sine. Poate au greșit adresantul. Poate era destinată domnului Ponta sau domnului Dragnea, cine știe. Am înțeles că astăzi a fost modificat în plenul reunit al celor doua Camere regulamentul de funcționare al Comisiei SRI. Practic prin regulamentul de organizare și funcționare al Comisiei SRI se generează obligații pentru cetățeni. Avem obligația pentru orice cetățean care este convocat la Comisia SRI să se prezinte atunci când este convocat.

Readuc aminte majorității toxice care își bate joc de România că această Comisie este o Comisie pentru supravegherea SRI, nu pentru supravegherea cetățeanului român, că este total neconstituțional, împotriva legii și împotriva democrației, ca tu, printr-un regulament al unei entități, chiar și de la nivelul parlamentar, tu să generezi obligații pentru cetățeni. Nu am mai văzut așa ceva! Dacă vor să oblige toți cetățenii să se ducă la Manda și să se confeseze și să dea rapoarte de activitate, să aibă curajul să inițieze un proiect de lege în acest sens.Studiem posibilitatea de a ataca la Curtea Constituțională această modificare pentru că noi considerăm că este profund neconstituțională și că afectează drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.

La aceeasi Curte Constituțională care a declarat neconstituționale doua proiecte de lege, Legea de Politizare a Radioului și Legea de scoatere a președintelui din procedura de referendul și în care, la sesizarea parlamentarilor Partidului Național Liberal, a considerat că cele două modificări legislative sunt neconstituționale.

Jurnalist –  Pe Legile Justiției pregătește PNL amendamente, ați văzut proiectul?

Din câte știm noi, la ora actuală, domnul Tudorel Toader care ține  proiectul în buzunar, în buzunarul lui Dragnea evident, am înțeles că va avea o discuție, o vizită oficială în care se va întâlni cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, domnul Timmermans. Așteptăm să vedem dacă nu cumva pleacă leu și se întoarce mielușel de acolo. În ceea ce ne privește, suntem categoric împotriva celor patru modificări pe care le-am semnalat încă de la început și care reflectă planul PSD de a încăleca Puterea Judecătorească și Sistemul de Justiție în general.

Jurnaliști: Multumim!

Ludovic Orban: Cu plăcere

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: