Bună ziua, analizând aşa-zisa remainere făcută de Coaliţia aflată la guvernare, Partidul Naţional Liberal consideră că această remainiere este o frecţie la un picior de lemn, în care a fost schimbat Tanda cu Manda sau, mai practic, a fost schimbat dracul cu taică-său. În ceea ce priveşte Ministerul Dezvoltării este o glumă proastă nominalizarea lui Paul Stănescu, Sevil Shhaideh era un mic copil faţă de Paul Stănescu. Paul Stănescu în primul rând face parte din frăţia Teldrum, dacă ne uităm să vedem în ce judeţe are contracte Teldrum, vedem că judeţul Olt este unul dintre judeţele în care câştigă contracte cu nemiluita. Sănescu este chintesenţa baronului PSD şi are toate caracteristicile negative pe care le au vechilii, satrapii ridicaţi de PSD, are mentalitate de clan, dacă ne uităm vedem că Paul Stănescu nu e doar Paul Stănescu. Paul Stănescu este practic sprijinit şi a ridicat membri ai familiei, cum este fratele domnului Stănescu care este deputat şi din câte ştiu preşedintele Comisie de Agricultură, soţia domnului Stănescu este consilier, sigur la „Genunche”, întucât provine ca învăţător din mediul pre-universitar şi probabil îi împărtăşeşte foarte multe experienţe de la ţară domnului „Genunche”, analfabetul numărul unu din fruntea Ministerului Educaţiei. Domnul Stănescu este o copie a lui Liviu Drganea şi de fapt îl reprezintă la acest minister pe Liviu Dragnea. Ce să mai vorbim de Felix, un nume care vă spune multe? Sigur Felix nu e Felix, Felix e omul de casă a domnului Nicuşor Constantinescu şi a domnului Radu Mazăre. Ce credeţi că va face domnul Stroe la Ministerul Transporturilor?
Nu în ultimul rând, din nou la Minsterul Fondurilor Europene arată cărătorul de geantă a Rovanei Plumb, adică doamna Rovana Plumb şi-a pus din nou ministru, ministru care nu s-a remarcat prin nimic bun cât a fost la ministerul respectiv, întrucât o mare parte din întârzierile în acreditările de management i se datorează cărătorului de geantă a Rovanei Plumb. E ca şi cum Rovana Plumb ar fi în continuare la minister decât că conduce Ministerul prin delegat. Continuăm să solicităm remanierea lui Viorel Ilie considerăm candidaturile pentru Guvern, candidaturi care reprezintă toatre năravurile şi toate păcate PSD, de asemenea considerăm că aceasată remainere este o remaniere care nu afectează toate ministerele pe care noi le-am considerat că sunt într-o situaţie dezastroasă. Ministerul Educaţiei, văd că Liviu Pop este bine merci acolo şi îşi bate joc în continuare de învăţământul românesc, văd că plagiatorul Bodog este în continuare în fruntea ministerul Sănătăţii, nu mai zic de Carmen Dan şi de ceilalţi miniştrii .
O mare dezamăgire am în privinţa domnului Tudose care a făcut pe fata mare la televizor, dar care arată că nu este altceva decât premierul marionetă a lui Liviu Dragnea în continuare şi în ciuda încordării muschilor se arată că nu este altceva decât un muschi care este condus de creierul lui Dragnea.
De asemenea, v-aş mai spune câteva cuvinte despre decizii pe care le-am luat în Biroul Executiv, o să atacăm în Contencios Administrativ, după finalizarea procedurii prealabile, Hotărârea de Guvern numărul 291 card a modificat normele de aplicare a Legii Pensiilor, Hotărârea de Guvern care creează o gravă discriminare între pensionari nepermiţând recalcularea pensiilor pentru pensionarii care au muncit în condiţii grele, grupa 1 şi grupa 2 de muncă şi care s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011. Ca atare, în cursul zilei de mâine vom înainta acţiunea în Contenciosul Administrativ pentru a anula această Hotărâre de Guvern numărul 291 şi pentru a permite românilor care au lucrat în grupa 1 şi grupa 2 de muncă să beneficieze de pensiile care sunt consfinţite de legea dată în 2015, care prevedea o majorare cu 50% a pensiilor pentru cei care au lucrat în grupa 1 de muncă şi cu 25% pentru cei care au lucrat în grupa 2 de muncă .
De asemenea, am hotărât în cadrul Biroului Executiv convocarea Congresului Ligii Aleșilor Locali care cuprinde aleșii locali ai Partidului Național Liberal. Congresul Ligii Aleșilor Locali va avea loc pe data de 25 noiembrie, la Cluj.
De asemenea, am luat câteva decizii legate de comunicarea partidului. Am hotărât astăzi în Biroul Executiv, lista comunicatorilor agreați de conducerea Partidului Național Liberal și care sunt mandatați să reprezinte Partidul Național Liberal în media, în apariții publice în general. De asemenea, am modificat componența consiliului de administrație al Institutului de Studii Populare.
Dacă aveți întrebări, vă stau la dispoziție.
Jurnalist: Îi veți cere președintelui Klaus Iohannis să respingă nominalizările făcute de către PSD pentru portofoliul de la dezvoltare și cel de la transporturi?
Ludovic Orban: Asta este decizia președintelui, să hotărască în ce măsură acești candidați sunt sau nu sunt potriviți, dacă respectă legea și dacă au capacitatea de a gestiona ministerul. Despre Paul Stănescu, chiar dacă nu este începută urmărirea penală, dar este vizat în mai multe dosare existând începerea urmăririi penale in rem, în niște dosare care pot să-l vizeze. Există riscul foarte mare ca să ne trezim cu un alt ministru împotriva căruia începe urmărirea penală. De altfel, în continuare în Guvern, chiar dacă nu a început urmărirea penală din cauza blatului făcut de majoritatea PSD – ALDE în Senat, există un alt ministru, Viorel Ilie, a cărui remaniere o solicităm imperios în continuare.
Jurnalist: Doamna Steluța Cătăniciu, vicepreședintele ALDE, a spus că președintele, din dorința de a distruge coaliția PSD – ALDE, a uitat că este un garant al Constituției și că a încălcat Constituția prin declarația referitoare la prezumția de nevinovăție.
Ludovic Orban: Nu știu, nu cunosc personajul.
Jurnalist: Credeți că președintele îi va accepta pe cei trei miniștri, în special pe domnul Stănescu, având în vedere faptul că președintele clar s-a pronunțat că nu va nominaliza un om cu probleme penale.
Ludovic Orban: Noi avem propria nostră analiză. Lăsând la o parte problemele penale, trecutul oamenilor care sunt nominalizați în aceste funcții îi face total indezirabili pentru pozițiile pentru care au fost nominalizați. V-am mai spus, Felix este numit în funcție la Raja de Nicușor Constantinescu, este cel care a sprijinit întreaga activitate politică a PSD Constanța, a lui Nicușor Constantinescu și a lui Radu Mazăre. Compania Raja, pe care a condus-o, este o companie care s-a extins în teritoriu, de multe ori tot pe rețeaua de relații de partid, pe rețeau pesedistă. În ceea ce îl privește pe Paul Stănescu, nu vreau să vă mai dau alte și alte lucruri care, după opinia mea îl fac total indezirabil. Este vorba despre Ministerul Dezvoltării, ce a dezvoltat în județ? Este latifundiar, cel mai mare latifundiar.Este un om care a monopolizat afacerile în toate zonele pe care le-a coordonat. Este un om cu mentalitate de clan, exact un Dragnea mai mic și care este pus să răspundă de alocarea resurselor financiare către localități, investițiile de dezvoltare pentru localități.
Jurnalist: Mai luați în calcul Moțiunea de Cenzură ?
Ludovic Orban: Sigur, bineînțeles! V-am spus, o pregătim într-un moment în care considerăm noi că sunt cele mai mari șanse să treacă moțiunea. Mai avem până la sfârșitul sesiunii. Suntem în șaisprezece octombrie, mai avem.
Jurnalist: Ați vorbit despre comunicatori, s-a fixat cumva și un purtător de cuvânt?
Ludovic Orban: Nu, dar există deja discuții pentru stabilirea unui purtător de cuvânt, cel mai probabil săptămâna viitoare vom vota și vom anunța purtătorul de cuvânt. Am discutat mai mult despre structura departamentului de comunicare și adaptarea strategiei de comunicare la situația dată.
Jurnalist: Pentru că vorbeați de problemele de justiție, ne puteți spune ce poate risca președintele PNL Brăila, domnul Alexandru Dănăilă, înțeleg că a primit un verdict de incompatibilitate în instanță. Era o problema cu ANI mai veche, acum s-a dat și un verdict.
Ludovic Orban: Este vorba de incompabilitate care vizează funcțiile publice. În cazul în care se va ajunge la o hotărâre definitivă care să stabilească că este incompatibil, nu va mai putea gira nici o funcție publică o perioadă de trei ani de zile. Nu este un dosar penal, este vorba despre o incompatibilitate care de multe ori, aceasta incompatibilitate este, va dau un exemplu: Au fost declarați incompatibili oameni care erau în consiliile de administrație ale școlilor, în condițiile în care, în Legea Educației se prevedea în mod expres că o treime dintre membrii consiliului de administrație trebuie să fie reprezentanți ai autorităților locale și în care, foarte mulți au intrat fără să fie remunerați. Deci în consiliile de administrație ale unităților de învățământ reprezentanții care au fost acolo nu erau remunerați. Adică sunt diferite situații de incompatibilitate iar incompatibilitatea să nu o confundăm cu conflictul de interese, care conflictul de interese are evident un aspect penal.
Jurnaliști: Multumim!
Ludovic Orban: Și eu vă mulțumesc
Comentarii recente