Ce a spus ministrul Ionuț Mișa:
- “O parte din acest 2% se va constitui ca venit la bugetul de stat, urmând ca, ulterior, de la bugetul de stat să fie acoperite finanțări pentru partea de sănătate și pentru partea de asigurări sociale. Vor fi aceste două componente. Practic, 90% va merge la bugetul de stat pentru a acoperi diverse destinații în funcție de solicitările bugetare și 10% va merge către sprijinirea tuturor salariaților care se vor confrunta cu situații deosebite în caz că angajatorul intră în insolvență și nu le achită obligațiile.”
- “Astăzi, dacă ne referim la procentul care merge la Fondul de garantare al salariaților pentru a garanta ca în situația în care intră în insolvență să le fie plătite contribuțiile, acesta este de 0,25%. În viitor va deveni 0,2%.”
“Din Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale se asigură plata salariilor în situația în care angajatorii intră în insolvență, în limita a 3 salarii medii brute pe economie pentru fiecare salariat”, spune ministerul.
Noua invenție fiscală este necesară pentru a putea face față anul viitor creșterii salariilor bugetarilor. Calculele au arătat că statul nu are pur și simplu cum să susțină un asemenea efort financiar, chiar dacă sacrifică din nou capitolul investiții.
Ce spunea coaliția de guvernare că se va întâmpla din 2018:
- Ultimele patru contribuții sociale (la șomaj, la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale, boli profesionale și cea pentru concedii medicale) urmau să dispară total. Banii acestor sisteme sociale ar fi trebuit, conform programului de guvernare, decontați de la buget.
- De asemenea, totalul contribuțiilor urma să se reducă la 35%, de la 39,25%.
Ce se va întâmpla, conform noii formule anunțate de Ionuț Mișa
Ministrul a explicat joi că această contribuție, la Fondul de garantare, scade de la 0,25% la 0,2%.
În realitate, patru contribuții sunt rebotezate – Dispar cele patru contribuții (în cuantum de 2,25%), dar se introduce taxa de solidaritate, în valoare de 2%.
Așa ajunge la 37% totalul CAS și CASS ce vor fi impuse de la 1 ianuarie 2018.
sursa: Curs de Guvernare
Mda,nu au bani pentru minciunile din campania electorala.Din neericire trebuie sa ii mai suportam inca 3 ani.Opozitia ce Face? Doarme?
ApreciazăApreciază
NU doarme. Dar PNL are putere cam 20%, și nici o media nu îi reflectă activitatea, din difeite motive. POate că nu suntem noi destul de interesanți. Timpul să umblăm cu pene în fund!
ApreciazăApreciază