Judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ vor forma regiunea Bucovina de Nord

Deputatul PDL Stelică Iacob Strugaru a anunţat că există un proiect de lege care prevede ca judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ să formeze regiunea Bucovina de Nord.

Tema regionalizării revine în atenţia politicienilor aflaţi la putere. Cu sau fără organizarea unui referendum pentru desfiinţarea judeţelor, puterea anunţă că este stabilit ca regionalizarea să aibă loc în cel mai scurt timp. Deputatul PDL Stelică Strugaru a anunţat vineri în cadrul unei conferinţe de presă că deja există un proiect de lege prin care se are în vedere formarea regiunii Bucovina de Nord din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ. Reşedinţa regiunii ar urma să fie la Suceava.

„Vom avea un guvernator al regiunii. Până luni cred că se decide soarta în această privinţă. Se va verifica fiecare regiune în parte, se vor modifica şi colegiile electorale. Nu se ştie dacă vom avea la anul preşedinte de Consiliu Judeţean.”, a spus deputatul  Stelică Strugaru.Deputatul a mai spus că judeţele Iaşi, Vaslui şi Bacău vor forma o altă regiune.

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

2 comentarii pe “Judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ vor forma regiunea Bucovina de Nord”

 1. adrian 30 septembrie 2011 la 6:38 PM #

  Foarte tare Stelica asta! Si in Bucovina de sud ce intra? Bacau Vaslui si Vrancea? 🙂
  Asta n-a dat si el un bac la istorie si geografie dar ne-am procopsit cu el in parlament …

  Apreciază

  • Gondolin 30 septembrie 2011 la 6:42 PM #

   he he he… de fapt, numele corect ar fi tocmai asta: Regiunea Bucovinei de Sud… si apoi sa vezi cum iau foc domnii de la Kiev 🙂

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: