Cotidianul – Mircia Muntean incearca racolarea de primari USL

Partidul-gamelă al generalului Gabriel Oprea a trecut la nivelul superior al racolărilor de primari ai USL. La un ospăţ pe bază de ciolan cu fasole, Oprea şi ordonanţele sale din UNPR încearcă să convingă primarii din opoziţie să treacă de partea puterii.

În urmă cu o săptămână au trecut prin asta şase primari din judeţul Hunedoara, cinci de la PNL şi unul de la PNG-CD. Aceştia au fost duşi de către primarul Devei, Mircia Muntean (UNPR), la ministrul Apărării, Gabriel Oprea. Primarii hunedoreni au fost cazaţi la Hotel Marriott pe cheltuiala lui Mircia Muntean. A doua zi la prânz, cei şase au fost aduşi într-un separeu din cabinetul ministrului, unde au fost trataţi cu ciolan cu fasole. Acolo a apărut şi Oprea, care i-a întrebat de proiectele pe care le au şi care solicită finanţare. Culmea, toate acele proiecte ţineau de Ministerul Mediului şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, conduse de Laszlo Borbely şi Elena Udrea, nu de Gabriel Oprea.

După ce li s-a promis sprijin, celor şase primari din judeţul Hunedoara li s-au adus în faţă şi adeziunile la UNPR. Mai slabi de înger, patru dintre ei au semnat, dar adeziunile nu au fost datate. Şi cum nu a fost de ajuns, fiecare dintre cei patru a dat şi o declaraţie pe proprie răspundere prin care a spus că va candida din partea UNPR la alegerile din 2012. Acum cei patru retractează totul şi declară că vor rămâne membri ai PNL. Unul dintre ei chiar a spus că a fost gata să se facă „frate şi cu dracu'” doar ca să primească bani. Preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, spune că primarii respectivi, din Lăpugiu, Teliuc, Buceş şi Bucuresci, nu îşi pierd mandatele, pentru că adeziunile respective nu au fost datate: „Cei patru nu îşi pierd mandatele, dar e bine de văzut care sunt metodele prin care sunt şantajaţi primarii ca să treacă la UNPR”. Unul dintre primarii care au participat la întâlnirea din biroul lui Gabriel Oprea, Casian Voinea (PNG-CD), edil al comunei Peştisu Mic, a declarat că după ce a mâncat ciolanul cu fasole a vrut să achite consumaţia: „Am vrut să-i plătesc masa. Eu sunt bărbat, nu muiere. N-am vrut să semnez!”.

Preşedintele CJ Hunedoara, liberalul Mircea Moloţ, mai spune că deşi primarul Devei vrea să atragă şi alţi primari din opoziţie către UNPR, acesta ar încerca să se întoarcă în PNL. Reamintim că primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost exclus din PNL la începutul lunii mai pentru că în repetate rânduri şi-a defăimat colegii şi a colaborat cu PDL. De altfel, toată lumea politică îl dădea atunci ca şi înscris în PDL şi chiar Gheorghe Falcă îl numea „un om politic de mare valoare”, dar Muntean a trecut la UNPR, acolo unde este coleg cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara Mihail Rudeanu şi cu fostul prefect de Hunedoara Aurelian Seraficeanu, pe care în 2003 îi acuza că vor să-l aresteze.

Şi primarii de la Hunedoara şi Simeria, Ovidiu Hada şi Petru Păun Jura, au declarat că Mircia Muntean a încercat şi racolarea lor, dar că nu s-a problema nici măcar pentru o secundă ca ei să părăsească PNL.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: