Agerpres – Conducerea Camerei Deputaţilor a respins din nou sesizarea Opoziţiei împotriva deputaţilor Anastase, Oltean şi Barna

Conducerea Camerei Deputaţilor a respins din nou, marţi, sesizarea Opoziţiei cu privire la sancţionarea deputaţilor Roberta Anastase, Ioan Oltean şi Eugenia Barna pentru modul în care au fost aprobate rapoartele în cazul numirii la unele instituţii publice.

‘A fost respinsă solicitarea ca această sesizare să fie transmisă Comisiei juridice din mai multe motive. Unii colegi au susţinut că ar trebui să fie transmisă Birourilor permanente reunite deoarece există o neconcordanţă între vechea solicitare făcută în numele parlamentarilor PSD şi PNL, în timp ce acum a fost semnată doar de liderii din Cameră’, a explicat secretarul Camerei Dumitru Pardău, adăugând că sesizarea viza o şedinţă comună a Parlamentului.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, săptămâna trecută, să restituie grupurilor parlamentare ale PSD şi PNL sesizarea privind sancţionarea deputaţilor Roberta Anastase, Ioan Oltean şi Eugenia Barna pentru modul în care au avut loc numirile la anumite instituţii în plenul Parlamentului, pe motiv că textul nu era corespunzător.

Decizia Biroului permanent a fost criticată de liderul deputaţilor social-democraţi, Mircea Duşa, care a arătat că sesizarea în cazul celor trei deputaţi, reclamaţi pentru modul în care s-au desfăşurat numirile la anumite instituţii în şedinţa de plen a Parlamentului, era fundamentată şi documentată.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: