Agerpres – Manifestări dedicate ‘Jubileului 90’ al regelui Mihai I

Prezenţa regelui Mihai I în Parlament, de unde se va adresa naţiunii marţi, 25 octombrie, în cadrul unei şedinţe solemne a Camerelor reunite, constituie evenimentul central al unui amplu program de manifestări dedicate ‘Jubileului 90’ al regelui, programate a se desfăşura în lunile octombrie şi noiembrie.

Directorul de protocol al Casei Regale, Sandra Gatejanu, a precizat luni, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Palatul Elisabeta, că la eveniment, la care vor fi prezenţi membrii Familiei Regale, regele va oferi Parlamentului un bust al regelui Carol I.

Seara, Opera Naţională din Bucureşti (ONB) va găzdui un spectacol de gală, la reuşita căruia îşi vor da concursul soliştii Nelly Miricioiu, Teodor Ilincăi, Vlad Miriţă, orchestra ONB şi a Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naţionale.

Gala va putea fi urmărită gratuit de bucureşteni în parcul din faţa Operei, unde Primăria Municipiului Bucureşti va instala ecrane şi sistem de amplificare pentru ca spectacolul de pe scenă să poată fi urmărit în aer liber de 5.000 de persoane.

Vor lua parte regele Mihai şi Familia Regală a României, fiind invitaţi membri ai Familiilor Regale din Europa şi din Asia, precum şi un număr de oaspeţi din străinătate.

După încheierea spectacolului de gală, regele va apărea pe treptele Operei, pentru a saluta bucureştenii.

Seara se va încheia cu un dineu oficial în onoarea regelui Mihai la Palatul CEC, la care vor lua parte regele Mihai şi regina Ana şi ceilalţi membri ai Familiei Regale şi ai Familiilor Regale din Europa şi din Asia, invitaţi din străinătate.

Cu prilejul ‘Jubileului 90’ al regelui Mihai I, joi, 27 octombrie, fostul suveran va decora cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate, Crucea Casei Regale a României I, Decoraţia Regală Nihil Sine Deo o serie de personalităţi din România, Europa şi Statele Unite ale Americii.

Printre evenimentele dedicate jubileului regelui se numără şi lansarea vineri, 21 octombrie, la Muzeul Naţional de Istorie a României, a volumului ‘Anul Regelui’.

Totodată, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, regele va fi omagiat miercuri, 9 noiembrie, de Societatea Română de Radio cu un volum şi două compact-discuri conţinând mesaje ale regelui Mihai şi interviuri realizate de Radio România în ultimii douăzeci de ani iar Televiziunea Română va lansa joi, 10 noiembrie, un DVD conţinând patru filme realizate de televiziunea naţională în ultimii ani.

La evenimentele dedicate ‘Jubileului 90’ al regelui vor fi prezenţi peste 120 de reprezentanţi ai majorităţii Caselor Regale europene şi din Asia.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: