Mediafax – Haşotti: Băsescu are argumente puerile pentru asumare, opoziţia nu e obligată să sprijine Guvernul

Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu găseşte argumente puerile pentru a justifica necesitatea ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea pentru legile privind reforma sănătăţii, asistenţa socială şi numirile la ÎCCJ.

Haşotti a precizat, totodată, că opoziţia nu are nici obiectivul, nici obligaţia de a susţine Guvernul Boc, dimpotrivă. „Preşedintele Băsescu găseşte argumente puerile pentru a justifica angajarea răspunderii. Opoziţia nu are obiectivul şi nici obligaţia de a sprijini Guvernul. Din punctul nostru de vedere, interesul naţional este căderea Guvernului Boc”, a spus Haşotti.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR 1, că legile privind reforma sănătăţii, asistenţa socială şi numirile de judecători la ÎCCJ vor fi adoptate prin asumarea răspunderii, pentru că s-a dovedit că nu pot fi trecute prin Parlament.

Şeful statului a spus că au fost introduse reforme consistente – a pieţei forţei de muncă prin noul Cod al Muncii, reforma în educaţie, cele patru Coduri pentru justiţie. „Dar mai trebuie nişte legi, care şi ele sunt blocate. Pentru mine a devenit clar. Eu am discutat cu premierul Boc şi am spus: hai să lăsăm asta cu promovarea judecătorilor, s-o lăsăm prin Parlament, hai Legea asistenţei sociale s-o lăsăm prin Parlament, deşi era obligaţie asumată de statul român. Acum nu mai am ce să fac decât să concluzionez că nu ne putem pune nădejde în dorinţa Parlamentului de a moderniza, de a continua procesele de reformă. Atunci ce se mai poate face? Reforma sănătăţii, legislaţia legată de Justiţie, legislaţia legată de asistenţă socială trebuie asumate de Guvern prin asumarea răspunderii”, a spus preşedintele.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi a Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară a fost respins pe 5 octombrie de Senat, cu 48 de voturi „pentru”, 52 împotrivă şi o abţinere.

Dezbaterile la proiectul legii asistenţei sociale sunt blocate în Senat de mai multe săptămâni. Senatorii opoziţiei au reuşit, timp de mai multe săptămâni, blocarea votării legii, după pauze de consultări şi dezbateri procedurale în contradictoriu care s-au prelungit până la terminarea programului de lucru. Proiectul de lege propus de Guvern are termen de adoptare tacită în Senat data de 3 noiembrie. Camera Deputaţilor este forul decizional.

Reclame

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat asta: