MEDIAFAX – CNEx al PNL reafirmă decizia partidului de a se opune categoric legii lui Cezar Preda

Comitetul Naţional Executiv al PNL, reunit luni la Palatul Parlamentului, îşi reafirmă decizia luată de partid şi de parlamentarii liberali de a se opune categoric proiectului de lege iniţiat de Cezar Preda, a declarat, luni, preşedintele liberal Crin Antonescu.

„Din punct de vedere politic, trebuie spus că s-a reafirmat decizia PNL şi a parlamentarilor săi de a se opune categoric proiectului de lege iniţiat de Cezar Preda şi care conferă ofiţerilor SRI puteri speciale de investigaţie, de anchetă”, a spus Antonescu.

El a precizat că senatorii PNL vor avea aceeaşi poziţie faţă de proiectul legislativ respectiv, ca şi deputaţii liberali, atunci când actul normativ a fost dezbătut în Cameră.

Deputaţii nu au reuşit, joi, să dezbată proiectul de lege iniţiat de Cezar Preda privind securitatea naţională, şedinţa fiind suspendată din lipsă de cvorum, iar proiectul de lege a fost adoptat tacit, deoarece pe 3 noiembrie a expirat termenul până la care acesta mai putea fi analizat de această Cameră legislativă. Proiectul merge la Senat, care este forul decizional.

Acest proiect de lege a fost criticat de opoziţie, pe motiv că ar aduce atingere unor drepturi şi libertăţi cetăţeneşti.

Iniţiativa lui Preda vizează modificarea şi completarea unor legi privind securitatea naţională. Unul dintre articolele proiectului menţionează că ofiţeri anume desemnaţi ai SRI pot fi numiţi în calitate de organe de cercetare penală speciale, cu acordul Biroului Executiv al Consiliului Director al Serviciului şi cu avizul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, competente să efectueze urmărirea penală în condiţiile şi pentru infracţiunile date în competenţa acestora potrivit Codului de procedură penală.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: