Mediafax – Nicolăescu (PNL): Proiectul USL care reduce la 300 numărul parlamentarilor are aviz negativ de la Guvern

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a declarat, miercuri, că îi cere premierului Emil Boc să-şi precizeze în scris poziţia faţă de reducerea numărului de parlamentari, arătând că primul ministru susţine verbal acest lucru, dar a dat un aviz negativ iniţiativei legislative a USL pe această temă.

Nicolăescu a precizat, la o conferinţă de presă, că proiectul USL şi al său privind reducerea la 300 a numărului de parlamentari, depus la Parlament, a primit aviz negativ din partea Guvernului, care a precizat că nu-l susţine. „Îi solicit public premierului Emil Boc să precizeze în scris, nu pe vorbe, dacă şi-a schimbat sau nu punctul de vedere, dacă vrea reducerea numărului de parlamentari”, a spus Nicolăescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu este de acord cu varianta coaliţiei de reducere a numărului de parlamentari la 388, el menţionând că varianta USL, care vizează 300 de parlamentari, este cinstită şi ar trebui să fie susţinută de politicienii PDL care sunt cinstiţi.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, marţi, că şi PDL are o variantă privind reducerea numărului de parlamentari la 300 depusă în Parlament, el precizând că nu trebuie votată varianta USL, ci aceea a democrat-liberalilor.

Solicitat să comenteze declaraţiile făcute de şeful statului, Traian Băsescu, luni seară, la TVR, potrivit cărora varianta USL, care vizează reducerea numărului de parlamentari la 300, este cinstită şi ar trebui să fie susţinută de parlamentarii PDL cinstiţi, Oltean a precizat că şi PDL are o variantă similară depusă în Parlament.

Senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că în şedinţa coaliţiei s-a stabilit de principiu recucerea la 388 a numărului de parlamentari – 300 deputaţi şi 88 senatori – şi că nu s-a discutat despre asumarea răspunderii pe pachetul de legi electorale.

„Coaliţia a căzut de acord asupra a trei principii, respectiv: 300 de deputaţi, 88de senatori şi un vot compensat pe liste de aproximativ o treime. Această treime va depinde de rezultatul înregistrat la referendum pe care îl vom avea abia în luna ianuarie. În cel mai scurt timp cu putinţă, coaliţia va elabora legile necesare pentru a fi promovate în Parlament”, a declarat Verestoy.

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: