Blog Iosif Buble – Lăzăroiu: Constituţia nu se va modifica în 2012, ci în 2013, de o coaliţie PDL- PSD

Sebastian Lăzăroiu a declarat duminică seara, la Realitatea TV, că Legea fundamentală nu va putea fi modificată în 2012, aşa cum vrea PDL, pentru că puterea şi opoziţia nu vor accepta să facă un pact, fiind an electoral. „Sigur modificarea Constituţiei se va face în 2013, cu primele două partide în aceeaşi coaliţie la guvernare – PDL şi PSD”, a spus Lăzăroiu.

„Nu cred că în 2012 se va modifica Constituţia. Sigur se va face în 2013. Va fi o întârziere (n.r. faţă de cerinţele UE), dar în 2012 nu se poate face. Ai un bloc al opoziţiei, care are 48%, şi unul al puterii, de 52%. Fiind un an electoral, nu veţi vedea un pact putere- opoziţie, fie el şi pentru interesul naţional. În 2013, se pot face aceste modificări doar cu primele două partide în aceeaşi coaliţie la guvernare – PSD, PDL. Imi pare rău de PNLa”, a declarat fostul ministru şi consilier prezidenţial.

Întrebat dacă prevederile stabilite la nivel european ce vor trebui introduse în Constituţie vor ave efecte interne, Lăzăroiu a precizat: „Nu la anul, pentru că până la sfârşitul anului 2012 ar trebui introduse în Constituţie prevederile, abia după aceea putem vorbi de deficit de 0,5%. Dacă Constituţia se adoptă înainte de decembrie 2012, bugetul pe 2013 ar putea deja sa se supună acestei restricţii. Dacă va fi adoptată în decembrie 2012, după buget, atunci vorbim de (n.r. efecte) în 2014”, a mai spus Lăzăroiu.

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: