MEDIAFAX – Scandal la şedinţa Parlamentului pentru Revoluţie, PSD părăseşte sala

Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Revoluţiei din 1989 s-a transformat, marţi, într-un scandal, după ce reprezentantul Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, a spus că Ion Iliescu este „un criminal”, ceea ce a determinat vociferări ale opoziţiei şi părăsirea sălii de plen de către PSD.  Reprezentantul Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, a afirmat, marţi, în şedinţa solemnă dedicată Revoluţiei din 1989, că fostul preşedinte Ion Iliescu este „un criminal notoriu”, fapt care a determinat ieşirea din sală, în semn de protest, a parlamentarilor PSD.

În discursul său, Mărieş a arătat că Ion Iliescu a fost principalul beneficiar al Revoluţiei, fapt care a determinat vociferări în partea stângă a sălii. „Arătaţi-vă în toată spendoarea, pentru că ăştia sunteţi”, le-a Mărieş acestor parlamentari. „Ion Iliescu a beneficiat de crima de după 22 Decembrie şi va instala la putere FSN”, a arătat Mărieş. Afirmaţiile sale au provocat proteste vehemente din sală, reacţia zgomotoasă a parlamentarilor social-democraţi determinând reacţia preşedintelui Senatului, c (PDL), care a spus: „Vă rog, păstraţi liniştea şi când nu vă convine”.

În timp ce parlamentarii PSD părăseau sala, Doru Mărieş a spus că se aştepta ca aceştia să plece pentru că fac parte dintre cei care au tăinuit „crima din Decembrie 1989”.  Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Revoluţiei din decembrie 1989 a început, marţi, cu ţinerea unui moment de reculegere în memoria victimelor evenimentelor de atunci.

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: