Comunicat de presa USL: Comasarea alegerilor – sustinuta de o guvernare nelegitima si tot mai anti-democratica

Uniunea Social Liberală avertizează că respingerea moţiunii de cenzură, prin obligarea parlamentarilor puterii să nu participe la vot, nu face decât să menţină România pe calea derapajului autoritarist pe care a intrat în ultimii ani.

USL va sesiza Curtea Constituţională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor. O analiză corectă ar face ca această lege ar trebuie să ducă, în mod normal, la respingerea legii de către Curtea Constituţională, instituție căreia îi cerem, măcar acum, o atitudine de respect față de lege și democrație.

Astăzi, 22 Decembrie 2011, prin respingerea moţiunii de cenzură, actuala putere a călcat în picioare principiile şi idealurile pentru care s-a luptat la Revoluţia din 1989. Atunci, românii au cerut dreptul de a-şi dedica soarta prin vot, au cerut pluralism politic, au cerut libertate. Astăzi, PDL şi aliaţii săi au decis că oamenii pot să voteze doar când decide puterea politică, nu când o cer actele constitutive ale unui stat care se pretinde democratic.

În condiţiile în care preşedintele statului îşi permite să susţină că „stabilitatea” – adică menţinerea puterii – este mai importantă decât democraţia, este clar că România se situează deplin în afara valorilor Uniunii Europene.

Uniunea Social Liberală va continua eforturile de a bloca transformarea României într-un stat autoritar, soluţia pe care Traian Băsescu, PDL şi aliaţii săi au ales-o pentru a-şi creşte şansele de a se menţine la putere. Indiferent de instrumentele nedemocratice şi ilegale la care puterea apelează pentru a-şi maximiza şansele în bătălia electorală, USL va câştiga viitoarele alegeri, va forma Guvernul şi va trimite PDL în opoziţie pentru mulţi ani.

 Crin Antonescu     Victor Ponta Daniel Constantin

Preşedintele PNL   Preşedintele PSD     Preşedintele PC

Etichete:, , , , , ,

Un comentariu pe “Comunicat de presa USL: Comasarea alegerilor – sustinuta de o guvernare nelegitima si tot mai anti-democratica”

  1. Arogantu' 22 decembrie 2011 la 2:21 PM #

    Intrebare pentru INCULPATUL ba’SECU: Romania comunista era FOARTE stabila politic.
    Avea asta vreo legatura cu democratia ?
    Hahalero !

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: