Comunicat de presa USL privind demisia de urgenta a minstrului de Finante, Gheorghe Ialomitianu, 28 decembrie 2011

Uniunea Social Liberală solicită demisia de urgenţă a ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, deoarece acesta a minţit în legătură cu presupusa cerere de majorare a taxelor şi impozitelor locale venită din partea primarilor.

Prin prestaţia deplorabilă avută în ultimele zile, ministrul Ialomiţianu şi-a mai adăugat la profilul său public un nou atribut. În acest moment, domnia sa nu este doar incompetent şi iresponsabil, ci şi mincinos.

Autorităţile locale, în general şi Asociaţia Municipiilor din România, în special, nu au solicitat Guvernului majorarea de la 20% la 50% a limitei până la care pot fi crescute taxele locale. Mai mult, la nivel local s-au adoptat deja hotărâri prin care taxele nu se vor modifica în 2012 faţă de nivelul din 2011.

Ministrul Ialomiţianu a încercat să legitimeze printr-o minciună intenţia Guvernului din care face parte de a lovi din nou în populaţie şi de a băga încă o dată mâna în buzunarele românilor. Aceasta este o nouă dovadă a faptului că politicile înguste ale austerităţii, pe care actuala putere continuă să le promoveze sunt falimentare.

Guvernul încearcă încă de pe acum să astupe gaura pe care o va crea în buget, în anul 2012. Şi face acest lucru pe spatele populaţiei, a celor care au fost loviţi din plin de criză şi de incompetenţa actualei puteri.

Ministrul Gheorghe Ialomiţianu a minţit în faţa întregii ţări. În acest moment, are datoria morală de a-şi prezenta demisia.

28 decembrie 2011         Uniunea Social Liberală

Etichete:, , ,

Un comentariu pe “Comunicat de presa USL privind demisia de urgenta a minstrului de Finante, Gheorghe Ialomitianu, 28 decembrie 2011”

  1. Arogantu' 28 decembrie 2011 la 1:55 PM #

    O lectie pentru ‘premiatul’ FMI: LECTIA ARGENTINEI !

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: