Agerpres – Tulcea: Candidaţii USL vor fi testaţi în luna iunie

Candidaţii USL la primăriile din judeţul Tulcea vor fi testaţi în luna iunie cu privire la şansele reale pe care le vor avea la alegerile din acest an, detaliile tehnice ale consultării electoratului nefiind încă stabilite. ‘Candidaţii care vor intra în luptă trebuie să-şi asume o minimă cheltuială pentru organizarea în localităţi a secţiilor de votare din colegii. Sperăm să avem puterea să susţinem acest test preelectoral în întregul judeţ’, a declarat vineri în timpul unei conferinţe de presă preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, deputatul Horia Teodorescu.

Încă nu s-au estimat cheltuielile pe care ar putea să le suporte viitorii candidaţi, dar chiar şi în aceste condiţii senatorul PSD, Trifon Belacurencu, de exemplu, a declarat că este dispus să dea ‘cât e nevoie’, refuzând să menţioneze un minim sau maxim al sumei pe care ar fi dispus să o cheltuiască. ‘Detaliile tehnice privind validarea candidaţilor nu sunt stabilite. La Tulcea de exemplu dacă va fi nevoie de mai mult de două spaţii pentru secţiile de votare vom închiria spaţii nu neapărat în şcoli. Nu mi se pare a fi o cheltuială imensă şi cred că organizaţia judeţeană poate face faţă unei asemenea acţiuni’, a menţionat senatorul PSD, Trifon Belacurencu.

Liderii social-democraţilor tulceni au anunţat de asemenea că au finalizat ‘reţeaua electorală USL’ în proporţie de 60%. ‘În fiecare zi avem deplasări în teren. Această structură se creează, sigur nu am reuşit să ne încadrăm ca până la 31 decembrie să fim puşi la punct, dar vreau să vă spun că la ora actuală reţeaua este funcţională în 60% din teritoriul judeţului. Mai avem de lucru, însă asigur pe toată lumea că se lucrează la acest lucru cu toate motoarele turate’, a menţionat deputatul PSD, Horia Teodorescu.

În octombrie 2011, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat în timpul unei vizite la Tulcea că ‘reţeaua electorală USL’ trebuie să înceapă să funcţioneze de la 1 ianuarie 2012.
”Principalul nostru obiectiv este realizarea unei reţele umane pentru a ajunge în situaţia în care fiecare membru este militant şi vorbeşte până în ziua alegerilor cu un număr maxim de 20 de cetăţeni pentru a reuşi să convingem şi să facem fiecare cetăţean să înţeleagă ce se va întâmpla cu viaţa lui când vom ajunge la Guvern. Am discutat la nivelul conducerii naţionale a USL ca şi PNL şi PC să procedeze la o construcţie similară, astfel încât 31 decembrie 2011 să fie ziua în care toată Uniunea să fie pusă în dispozitiv, iar practic începând cu luna ianuarie USL trebuie să devină o maşinărie electorală’, a declarat în luna octombrie 2011, la Tulcea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: