Agerpres – USL va cere anchetă administrativă şi parlamentară privind acţiunea MAI la protestele de sâmbătă din Piaţa Universităţii

Uniunea Social Liberală va cere o anchetă administrativă şi parlamentară privind acţiunea MAI la protestele de sâmbătă din Piaţa Universităţii din Bucureşti, apreciind că a existat ‘o reacţie exagerată a forţelor de ordine în raport cu protestatarii’.

‘Urmărind filmul evenimentelor din seara zilei de 14 ianuarie, constatăm o reacţie exagerată a forţelor de ordine în raport cu protestatarii din Piaţa Universităţii, reacţie care nu a făcut decât să stimuleze fenomene marginale ale demonstraţiilor şi să crească tensiunea între manifestanţi. Uniunea Social Liberală îşi rezervă dreptul de a solicita o anchetă administrativă şi parlamentară asupra acţiunii Ministerului de Interne în ziua de 14 ianuarie 2012’, se arată într-un comunicat al USL dat publicităţii duminică.

USL se declară solidară cu protestatarii aflaţi în stradă, dar în acelaşi timp condamnă orice fel de violenţă şi incitare la violenţă şi face un apel la adresa Jandarmeriei şi a instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii publice să dovedească ‘respect faţă de cetăţeni şi dreptul lor fundamental de a protesta în mod paşnic împotriva unui regim din ce în ce mai abuziv’.

Etichete:, ,

Un comentariu pe “Agerpres – USL va cere anchetă administrativă şi parlamentară privind acţiunea MAI la protestele de sâmbătă din Piaţa Universităţii”

  1. Patrut Mihaela 15 ianuarie 2012 la 6:31 PM #

    Romanii inca se tem, desi cutitul le-a strapuns deja osul.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: