Comunicat de presa: USL sustine in continuare inlocuirea actualului guvern

Liderii USL au solicitat astăzi înlocuirea actualului guvern și organizarea de alegeri anticipate, alături de alte câteva puncte – toate respinse de către reprezentanții coaliției de guvernare.
Actuala putere a refuzat, pe rând, fiecare dintre următoarele solicitări:
1.    Demiterea, astăzi, a ministrului Administrației și Internelor, Traian Igaș, responsabil pentru modul de gestionare a protestelor din ultimele zile, care a dus inclusiv la apariția mai multor acte de violență.
2.    Renunțarea, indiferent de decizia pe care o va lua Curtea Constituțională, la ideea comasării alegerilor și a amânării alegerilor locale, idee nedemocratică și nejustificată.
3.    Demararea imediată a unor discuții între partidele parlamentare pentru înlocuirea actualului Guvern cu unul format din profesioniști neangajați politic, care să aibă ca mandat pregătirea alegerilor și gestionarea măsurilor economice necesare, și care să fie susținut de toate partidele parlamentare.
4.    Adoptarea unei legi electorale care să cuprindă 3 principii importante: reducerea numărului de parlamentari, pierderea mandatului de către parlamentarii traseiști și, respectiv, alegerea parlamentarilor în colegii uninominale, într-un singur tur.
5.    În cel mai scurt timp, îndeplinirea condițiilor constituționale și legale pentru organizarea de alegeri anticipate, libere și corecte.
Deși, în urma presiunii publice, actuala putere a acceptat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, aceasta pare că nu va avea nici un obiect, câtă vreme nici unul dintre punctele solicitate nu a fost acceptat.

18.01.2012    Uniunea Social Liberală

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: