(Realitatea) Crin Antonescu: Tactica USL – GREVĂ parlamentară ACCENTUATĂ

Liderul PNL Crin Antonescu a vorbit, la Realitatea TV, despre strategia care se conturează în USL: grevă palamentară accentuată. „O retragere din Parlament cu renunţarea la indemnizaţie, dar nu şi la calitatea oficială de parlamentar,  pentru a o activa la nevoie”, explică Antonescu. Liberalul spune că demisia din Legislativ ar fi fost eficientă doar dacă sindicatele s-ar fi raliat, organizând proteste, ceea ce era „greu de anticipat”.

Liberalul explică avantajele unei renunţări parţiale la calitatea de parlamentar: „situaţia e destul de schimbătoare. Poate veni un moment în care avem nevoie de o majoritate în Parlament şi să nu o avem pentru că am demisionat”.

„Plecarea totală din Parlament ar avea efect imediat dacă ar fi urmată de reacţii consonante la nivelul societăţii, de tipul grevă generală, manifestări ample de protest, cu 50.000 oameni, nu cu 500. Este, din datele pe care le avem, greu de anticipat o reacţie sindicală (…) Lumea e nemulţumită, dar protestul presupune structuri capabile să le organizeze. Mişcarea sindicală din România este într-o criză accentuată, pe multiple planuri”, consideră Antonescu.

Etichete:, , , ,

Un comentariu pe “(Realitatea) Crin Antonescu: Tactica USL – GREVĂ parlamentară ACCENTUATĂ”

  1. Carmen Ciobotaru 30 ianuarie 2012 la 2:43 AM #

    Miscarea sindicala a fost decredibilizata, au si multi lideri multe pacate, dar eu consider ca asta nu a fost o scuza, ca cetatenii romani sa stea atitia ani indiferenti.Nu s-au prezentat la vot, au stat anesteziati de atitia ani de cind aceasta putere, cu incompetenta, aroganta si tupeul de neimaginat, pt. un om cu bun simt, ne-a pus in circa datorii enorme, si totusi, e din ce in ce mai rau. In nici o alta tara democratica, o putere atit de corupta nu ar fi rezistat.Daca fiecare cetatean nu constientizeaza cit de grava este situatia si cit de repede trebuie sa plece acesti parveniti aroganti,nu cred ca se poate rezolva nimic pina la alegeri. Pe mine ma inspaiminta, cind ma gindesc ce mult mai este pina la alegerile parlamentare.Sincera sa fiu cu toate ca sunt increzatoare in USL, nu bag mina in foc, nu sunt atit de sigura ca politicienii vor face eforturi sa-si schimbe comportamentul.Vor trebui facute regulamente foarte clare si severe, pt. a-i descuraja sa-si mai foloseasca naravurile vechi.Aud de oameni care nu sunt chiar asa de rai de la pdl, nu inteleg de ce nu au plecat pina acum daca aveau ceva pe constiinta.Va doresc succes si sa alegeti o strategie cit mai buna, dar pina sa veniti la guvernare, trebuiesc gindite si masuri impotriva celor ce intra in politica, doar cu alte scopuri, nu pentru bunul mers al acestei tari. Eu cred ca ne-am facut destul de risul lumii. Se spune ca politica nu poate fi chiar ceve foarte curat, dar Romania astazi are cea mai murdara si neproductiva politica.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: