Blog Iosif Buble – PNŢCD Ciorbea face ochi dulci USL. Ar vrea să împingă la căruţa USL

PNŢCD e încă teatrul unui prelungit război fraticid. Cele două facţiuni principale, cea condusă de Victor Ciorbea şi cea condusă de Vasile Lupu, pierd sau câştigă pe rând procese în instanţe. Nici chiar medierea preşedintelui Traian Băsescu nu a avut darul să aducă liniştea în partidul majoritar la guvernare în perioada 1996-2000.

Prin toamna anului trecut, atunci când a acceptat medierea prezidenţială se părea că Victor Ciorbea şi ai lui îşi aleseseră tabăra. Doar părea… pentru că acum facţiunea PNŢCD Ciorbea-Ciuhandu flutură steagul alb în curtea USL. pesurse.ro a aflat că azi ar urma să aibă loc o rundă de negocieri între USL şi PNŢCD priivind o viitoare colaborare electorală.

Ultima dată când făcea referire la PNŢCD a fost la Delegaţia Naţională a PNL de la Braşov când preşedintele Crin Antonescu a sancţionat dur indecizia celor de la PNŢCD privind drumul pe care ar dori să apuce:”Eu am considerat totdeauna, fiind, după cum aţi văzut şi din negocierea asta cu PC, un liberal foarte sentimental, nu de stânga, dar sentimental, că Partidul Naţional Ţărănesc măcar pentru suferinţa, pentru sutele de mii de ani de puşcărie, pentru rezistenţa pe care aceşti oameni au făcut-o împotriva comunismului imediat după război, pentru modul în care ne-am luptat cot la cot, împreună adică, cu acelaşi comunism, după 1990, merită să le întindem o mână”.

El a adăugat că în 2009, Aurelian Pavelescu l-a anunţat că împreună cu Marian Miluţ vor face un congres la care se va hotărî să meargă cu Traian Băsescu. „Zic eu: ‘Aurelian, tu eşti avocat, mai ai de-a face cu borfaşi, totuşi, nu e o experienţă chiar aşa, în sine?. Miluţ, deh, om de afaceri, om ager, om umblat. Cu cine domne’? Nu ai povestit chiar pe la televizor, cine-i omu’? Treaba voastră, dar e păcat de partidul ăsta’. Deşi ştiam ce vor face, m-am dus, în calitate de preşedinte al PNL de data asta, la congresul lor, m-am expus acolo, cu bună-ştiinţă”, a mai spus preşedintele PNL.

Antonescu a adăugat că în campania electorală a făcut multe ”pentru cauză”, s-au întâlnit cu Victor Ciorbea şi el şi Victor Ponta, şi le-au cerut celor de la PNŢCD să vină alături de ei. „Domnul Ciorbea chiar se împrietenise cu domnul Ponta mai mult decât cu mine. Mă bucur, zic, ia uite! Imediat cum s-a rezolvat cât s-a rezolvat din jumătatea aia de proces, îl văd pe domnul Ciorbea care spune aşa: Nu, nu, dacă ar fi numai PNL-ul în USL, mai treacă-meargă, dar nu pot trece niciodată peste cine e PSD-ul ăsta. Îl lăsasem la uşă la Ponta ultima oară”, a mai spus Antonescu.

El a adăugat că a avut mâhnirea de a vedea că la catafalcul lui Ion Diaconescu „s-au călcat pe bombeu” Victor Ciorbea, Aurelian Pavelescu şi Dudu Ionescu, „care să-i ţină servieta lui Băsescu când a venit”. Prin urmare, Antonescu a spus că PNŢCD şi PNL ar trebui „să îşi vadă fiecare de treabă”.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: