MEDIAFAX – Uioreanu (PNL) depune denunţ penal la Parchet şi cere verificarea centurii de ocolire Vâlcele – Apahida

Deputatul PNL Horea Uioreanu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că va depune un denunţ la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, cerând procurorilor să verifice modul de proiectare şi execuţie a centurii de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relaţia Vâlcele – Apahida. „Am decis să fac un denunţ penal pe care îl depun, luni, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, prin care solicit tragerea la răspundere penală a persoanelor care se fac vinovate de săvârşirea infracţiunilor care vor reieşi în urma cercetărilor care se vor efectua în legătură cu obiectivul de investiţii centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, pe relaţia Vâlcele – Apahida. Cer procurorilor să verifice modul de întocmire a studiilor de fezabilitate pentru această investiţie, realizarea studiului de impact şi a celui geo-tehnic, întrucât există suspiciuni că ar fi făcut din birou, nu de pe teren, dar şi cauzele care au generat triplarea preţului acestui obiectiv faţă de cel aprobat la începerea lucrărilor”, a spus Horea Uioreanu.

El a susţinut că este necesar să se investigheze de către Parchet şi modul de realizare a proiectului tehnic, modul de scoatere a unui teren de pe traseul centurii din circuitul silvic, modalităţile de aprobare a suplimentării lucrărilor şi a preţului pentru aceste lucrări. „Vina cea mai mare nu e a executantului, ci a proiectantului, proiectul tehnic e prost făcut, dar o vină are şi firma de consultanţă. Eu cer să se cerceteze şi modul în care s-au respectat prevederile legale privind achiziţiile publice, cu privire la atribuirea unor lucrări către firma maghiară Vegyepszer, aflată în insolvenţă în momentul atribuirii lucrărilor”, a spus Uioreanu.

La rândul său, preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a afirmat că trebuie să se facă lumină în acest caz, în condiţiile în care, în perioada în care a fost preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a propus un traseu cu costuri mai reduse pentru centura Vâlcele – Apahida. „Ulterior, cei de la PDL au ales un alt traseu, cu costuri de realizare mai mari”, a spus Nicoară.

Lucrările la centura de ocolire Vâlcele – Apahida, cu o lungine de aproximativ 24 de kilometri, au început în anul 2006. Traficul rutier a fost deschis în 21 octombrie 2011, în prezenţa premierului de atunci Emil Boc, urmând ca întreaga centură să fie finalizată în iunie 2012. Costurile iniţiale ale lucrării au fost de aproximativ 50 de milioane de euro şi au ajuns la peste 115 milioane de euro.

În luna ianuarie, mai multe grinzi ale parapetului din beton care asigură consolidarea unui versant de pe centura de ocolire s-au deplasat în urma unei alunecări de teren cauzată de infiltraţiile de apă. Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon, declara că este afectată o porţiune de aproximativ o sută de metri.

Potrivit acestuia, cu toate că firma constructoare, Vegyepszer, a anunţat DRDP Cluj în decembrie 2011 că s-a declarat în insolvenţă, conducerea direcţiei şi-a luat măsuri de precauţie odată cu semnarea contractului de execuţie a lucrărilor la centura de ocolire Vâlcele – Apahida. „În contractul semnat cu Vegyepszer am cerut ca aceştia să aibă un susţinător, o firmă mai mare, care să preia eventualele lucrări în cazul în care se ajunge la astfel de probleme cum este insolvenţa. Firma lor susţinătoare este Keller, una dintre cele mai mari companii care se ocupă de foraje, şi care a şi executat forajele pentru lucrările de stabilizare a versantului. Deci nu se pune deloc problema ca lucrările de refacere a parapetului să nu fie executate, iar acestea nu vor însemna cheltuieli suplimentare pe care să le plătească DRDP. Lucrările se vor efectua în perioada următoare, imediat ce vremea o va permite”, afirma Pantelimon.

Pe tronsonul trei al centurii de ocolire Vâlcele – Apahida au mai fost înregistrate de-a lungul timpului alunecări de teren în urma infiltraţiilor de apă din cauza solului lutos, acestea impunând lucrări de consolidare care au dus la înregistrarea unor costuri suplimentare.

Lucrările la centura de ocolire Vâlcele – Apahida, cu o lungine de aproximativ 24 de kilometri, au început în anul 2006. Ministrul Transporturilor  a transmis ambasadorului Ungariei nemulţumirea părţii române faţă de prejudiciile pe care le produce firma ungară Vegyepszer atât prin nefinalizarea tronsoanelor angajate la centura Clujului, cât şi prin deteriorarea lucrărilor parţial realizate.

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: