Comunicat de presa Ramona Manescu privind Lansarea unei consultari publice online privind viitorul Politicii de Coeziune

Coordonatoarea liberalilor în Comisia REGI a PE, Ramona Mănescu, a lansat astăzi o consultare publică on-line privind viitorul Politicii de Coeziune, în contextul în care Comisia Europeană a prezentat în luna octombrie 2011, propunerea sa privind noul Pachet legislativ în acest domeniu.

„Dacă ne dorim ca măcar pentru viitoarea perioadă de programare să fim eficienți în accesarea fondurilor europene este imperativ necesar să consultăm cetățenii cu privire la noul Pachet legislativ.

În baza consultării publice nevoile identificate la nivel local și regional vor fi transpuse în priorități naționale și proiecte specifice  pentru  perioada 2014-2020.

Deși consultarea publică reprezintă un instrument esențial într-o democrație normală, din păcate pentru noi, actuala putere continuă să ignore dreptul cetățeanului de a fi informat și implicat în procesul decizional.

În calitatea mea de coordonator al liberalilor europeni în Comisia pentru Dezvoltare Regională a PE (REGI), doresc să lansez, astăzi, 1 martie, o consultare publică cu privire la viitorul Pachet legislativ.  Toate contribuțiile primite prin intermediul acestei consultări, le voi aduce în discuție în cadrul reuniunilor Comisiei REGI astfel încât pentru viitoarea perioada de programare, problemele beneficiarilor din România să își găsească soluționarea în legislația europeană.”

NOTA: Platforma de consultare online poate fi găsită accesând acest link: http://www.ramonamanescu.ro/dezbateri/, dar și pe site-ul și blogul europarlamentarului Ramona Mănescu. Acțiunea se va derula până la data de 15 Iulie 2012, obiectivul ei fiind acela de a înregistra contribuțiile celor interesați, privind propunerile Comisiei Europene.

Etichete:,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: