Mediafax – Ciuhandu: Ciorbea negociază un protocol de afiliere la USL, sunt chestiuni de unde Timişul e exceptat

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a declarat, miercuri, că negocierile pe care le poartă liderul ţărănist Victor Ciorbea cu USL vizează „un protocol de afiliere la ceea ce înseamnă actul constitutiv al USL”, adăugând că „sunt nişte chestiuni de la care Timişul este exceptat”. „Avem discuţii acolo, la USL. Ceea ce negociază domnul Ciorbea (liderul ţărănist Victor Ciorbea – n.r.) e un protocol de afiliere la ceea ce înseamnă actul constitutiv al USL, sunt nişte chestiuni de la care Timişul este exceptat. Chiar şi Crin Antonescu a spus, într-un interviu, că PNŢCD Timiş este altceva. Personal nu am solicitat nimic, niciun favor de la nimeni. Nu eu am solicitat, am fost apelat de alţii şi deocamdată nu am obligaţii faţă de nimeni şi după cum evoluează lucrurile mă mai gândesc ce voi face. Noi avem această problemă dramatică, faptul că un partid istoric este practic oprit să candideze la alegeri. În judeţ şi în Timişoara avem totuşi o forţă şi performanţe care nu pot fi negate. Discuţiile astea despre candidaturi şi susţineri sunt discuţii pe care nu le-am provocat eu, ci am fost provocat şi mă voi decide, punând în balanţă toate aceste chestiuni, ce voi face”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Ciuhandu.

Întrebat daca ia în calcul varianta unei candidaturi ca independent, pentru un nou mandat la Primăria Timişoara, Ciuhandu a spus că există şi această variantă. „Se poate discuta şi varianta aceasta, să candidez ca independent, mi s-a propus într-un anumit mod, dar nu e o variantă asumată, e o variantă discutată. Pe mine mă poate susţine USL, mă poate susţine PDL, aş putea fi un fel de mic primar susţinut de toate partidele, am ajuns, Doamne fereşte, ca pe vremea lui Ceauşescu, susţinut de toată lumea. Când voi ieşi la pensie, îmi voi scrie memoriile. Am câştigat o experienţă politică deosebită, am 65 de ani şi în fiecare zi învăţ ceva. O să scriu frumos, ce apare în mass-media, ce zicea lumea şi ce e de fapt în realitate. Suntem ca în Radio Erevan”, a mai declarat Ciuhandu în conferinţa de presă.

Liderul ţărănist Victor Ciorbea a anunţat, luni, că urmează ca PNŢCD „autentic” să semneze un protocol cu USL privind alegerile locale, legislative dar şi susţinerea la prezidenţiale.

 

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: