Agerpres – USL Bihor îşi pregăteşte listele cu candidaţii pentru consilieri judeţeni

USL Bihor a început procedura de desemnare a candidaţilor pentru mandatele de consilier judeţean, fiind considerate eligibile primele 17 poziţii de pe listă, a anunţat joi vicepreşedintele PNL Bihor, Dumitru Voloşeniuc. Dumitru Voloşeniuc a precizat, în conferinţă de presă, că locurile sunt distribuite astfel: 9 pentru PNL, 7 pentru PSD şi 1 pentru PC.

Lista pentru Consiliul Judeţean Bihor va fi deschisă de liderul PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, cel care va candida şi pentru mandatul de preşedinte al administraţiei judeţene.

PNL va propune pe listă membrii votaţi la nivelul fiecărei zone din judeţ. Zonei Oradea îi vor reveni trei mandate de consilier judeţean, celelalte primind câte un mandat. Printre cei care se vor afla pe listă se numără Floin Birta şi Marius Chipurici (zona Oradea), Ioan Sala (zona Salonta), Ovidiu Bezi (zona Marghita), Dumitru Voloşeniuc (zona Aleşd), Traian Bulzan (zona Beiuş) şi Viorel Pop (zona Ştei). ‘Fiecare a fost votat de către preşedinţii de organizaţii şi de aleşii locali din zona în care au candidat. În Oradea nu s-au definitivat toţi candidaţii’, a menţionat Voloşeniuc.

Spre deosebire de municipiul Oradea, se pare că la Consiliul Judeţean conservatorii au reuşit să obţină, după negocierile purtate, un loc eligibil pe listă. „Este şi PC pe loc eligibil. Se pare că va fi Traian Bogdan, fost director la Prefectură’, a afirmat Voloşeniuc, adăugând însă că ‘până la alegeri se pot întâmpla multe’.

Vicepreşedintele PNL a precizat că preşedintele PC Bihor, Traian Bodea, ar putea candida independent, situaţie în care liberalii nu mai sunt obligaţi să le dea conservatorilor niciun loc, însă a adăugat că fiecare vot este important pentru USL. ‘PC are anumiţi oameni în teritoriu care sunt buni. Nu vreau să pară că PC este Cenuşăreasa USL’, a menţionat liderul liberal. Pe de altă parte, el a afirmat că în sondaje conservatorii, parteneri cu liberalii în ACD, se situează ‘în marja de eroare’, adică între 0,5% şi 2,5%.

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: