Intervenţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu – Conferinţa de presă a USL 26.03.2012

Jurnalist: Parlamentul audiază astăzi o serie de membri ai unor instituţii publice. USL îşi va desemna candidaţi în aceste funcţii?

Crin Antonescu: Unii da, alţii nu. PSD-ul îşi va desemna candidaţi, PNL şi PC nu. Împreună însă, şi PNL, PSD, cât şi PC, atragem atenţia asupra faptulului că în discuţiile, în negocierile care au avut loc în legătură cu acest subiect, din nou actuala putere a abuzat, a încălcat orice cutumă, orice raţiune, proporţiile între putere şi opoziţie nu sunt respectate, se creează un precedent de neacceptat.

Jurnalist: ACD-ul nu face nicio nominalizare?

Crin Antonescu: Nimic.

Jurnalist: Au apărut câteva informaţii, conform cărora fostul liberal Teodor Meleşcanu ar încerca o mediere între PNL, PDL şi UNPR, în condiţiile în care preşedinţia PNL-ului ar fi preluată, spun sursele acestea, de domnul Tăriceanu. Cum comentaţi aceste informaţii?

Crin Antonescu: Chiar nu am de ce să le comentez.

Jurnalist: Aveţi cunoştinţe de vreo înâlnire între domnul Meleşcanu şi domnul Blaga?

Crin Antonescu: Nu, nu cunosc..Eu vă reamintesc faptul că de 5 ani, tot timpul probabil aceleaşi surse distribuie aceleaşi zvonuri. Între timp, PNL nicio secundă din 2007, sub conducerea lui Călin Popescu Tăriceanu, din 2009, sub conducerea mea, nu şi-a pus vreodată problema măcar să ia în calcul ce ar putea discuta dnul Meleşcanu cu dnul Blaga. Nu, nu se poate. Între timp, câteva persoane, dnul Predoiu, Predoiu-Justiţie, dacă spun Predoiu–SIE s-ar putea să fie confuz, dnul Meleşcanu, dnul Ungureanu şi-au găsit nişte joburi, au reuşit temporar în viaţă, e cu totul altceva, care, repet, nu are legătură cu PNL, aşa că nu mai pierdeţi timpul cu sursele astea.

Jurnalist: Ce aţi făcut cu moţiunea de cenzură pe UMF, pe care trebuia să o discutaţi astăzi?

Crin Antonescu: Da, lucrurile sunt foarte simple, nu am atacat acest subiect pentru că am socotit că am comunicat clar, dacă Guvernul Ungureanu adoptă HG cu pricina, prin care, încălcând autonomia universitară, înfiinţează facultate la UMF în limba maghiară, vine moţiunea de cenzură. Nu e niciun dubiu, decizia este luată în toate partidele şi luată la nivelul USL, persoanele care trebuie să o redacteze sunt pregătite. Vom vedea, chiar şi în cursul zilei de astăzi ar putea să o adopte, nu e niciun dubiu în privinţa asta, sunt lucruri hotărâte de săptămâna trecută.

Jurnalist: La Timiş aţi stabilit candidaţii?

Crin Antonescu: La Timiş candidaţii sunt stabiliţi, vor fi anunţaţi împreună cu cei din Bucureşti până în 7 aprilie, când avem congresele de care ştiţi. De la PNL la Primărie, de la PSD la Consiliul Judeţean.

Jurnalist: Mai discutaţi cu domnul Ciuhandu pentru o candidatură sub sigla USL?

Crin Antonescu: Nu am purtat asemenea discuţii, cel puţin nu îmi aduc aminte când am pus această problemă.

Jurnalist: La Neamţ mai era o problema cu unele candidaturi.

Crin Antonescu: Poate că mai sunt probleme şi urmează să le rezolvăm. Ştiţi ce e comic? E comic că noi am avut, în fine, nişte tensiuni, nişte neclarităţi, nişte lucruri nerezolvate la Buzău. Toată lumea era preocupată de Buzău, le-am rezolvat noi, dar acum au alţii probleme la Buzău, nu mai e interes mare la Buzău, e la Neamţ. Le rezolvăm şi la Neamţ. Deci la Neamţ chestiunea este foarte clară, candidatura la primăria municipiului Piatra Neamţ, ca si candidatura la Consiliul Judeţean aparţin ACD, respectiv conservatorilor primăria, liberalilor judeţul. Sunt lucruri care vor fi definitivate până la data de 7 aprilie cu siguranţă.

Jurnalist: De ce s-a ajuns la această ruptura decizională în USL privind nominalizările pentru diferitele instituţii ale statului?

Crin Antonescu: Există pe parcursul acesta politic, încărcat cu tot felul de împrejurări, şi decizii care pot fi diferite între partidele noastre, nu sunt atât de importante încât să pună la îndoială marile strategii şi direcţia comună de acţiune. Acesta este un episod punctual parlamentar, în care PSD a decis din motive practice că e mai bine să îşi nominalizeze oamenii, PNL-ul că nu. Nu este niciun fel de problemă care să ţină de unitatea Uniunii, ca să ne exprimăm aşa.

Jurnalist: Domnul Băsescu a solicitat Parlamentului adoptarea cât mai urgentă a unor acte normative necesare pentru MCV. USL va participa la vot?

Crin Antonescu: Deci eu cred că cei de la putere au majoritate. Şi aşa se făceau de râsul râsului cu Boldea dacă nu îi ajutam. Noi aşteptăm ca domnul Băsescu să trimită stenogramele pe care le-a solicitat domnul Ponta, pe legea 544. Dacă îi priviţi, nu cu cine ştie ce mare atenţie, nu cu lupă, sunt foarte slăbuţi. Ei nu reuşesc să încuviinţeze arestarea care s-a cerut în cazul lui Boldea, ei nu reuşesc să îl prindă pe Boldea, ei nu reuşesc să mă dea pe mine jos de la conducerea PNL, ei nu reuşesc să rupă USL, ei nu reuşesc acum nici să răspundă cererilor lui Băsescu. Oamenii sunt subţiri, asta este realitatea şi trebuie să luaţi act. Pentru MCV, după ce demonstrăm din nou că ei nu au majoritate, că nu sunt interesaţi şi că o fac de ruşine pe doamna Macovei în fiecare zi a vieţii lor trimitem căte voturi trebuie, ca să nu facem de ruşine toată ţara.

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: