C. Teodorescu (VoxPublica): Ăştia sînt tot mai mult ăilalţi

Se aude că se mai pregătesc şi alţii să plece din PDL şi din partidul aspirator al lui Gabriel Oprea. Tot din categoria greilor. Primari. Şi cu funcţii sus în partidele pe care se pregătesc să le părăsească. În vreme ce Cristian Preda, europarlamentar, a devenit Cassandra PDL-ului. Anunţă dezastre în partid, precizînd că (deocamdată) el  nu părăseşte corabia. Normal, lui îi expiră mandatul în 2014, aşa că are timp să chibiţeze de pe margine. PDL-ul seamănă tot mai mult cu un cor în care fiecare cîntă ce are chef.

Ăsta e efectul faptului că Emil Boc e un dirijor pe care nu-l ia nimeni în serios, fiindcă în partid altcineva dă din baghetă în locul lui. Secretarul general pedelist, Ioan Oltean, n-are nici el anvergura trebuincioasă funcţiei, fiindcă suferă de un tic nervos: se uită tot timpul peste umăr cînd vorbeşte, de parcă ar aştepta aprobarea din partea cuiva care lipseşte din cadru.

Cît despre Elena Udrea, în capul căreia se vor sparge multe, ea a descoperit acum că nu face parte dintre greii partidului deşi stă la butoanele celei mai puternice filiale a PDL. Nu merge să te afişezi într-o funcţie super grea, dar să boxezi la categoria cocoş şi să te piteşti în spatele lui Prigoană, după ce ai anunţat un candidat surpriză la primăria Capitalei. Nu ţine să anunţi nu ştiu ce alianţă politică pe Bucureşti şi să te trezeşti că-ţi fuge şeful de campanie cu care te lăudai – Pi-e-doo-ne!

USL, care începuse să piardă viteză în ultimele săptămîni,  s-a trezit în situaţia că face liste cu cei pe care nu vrea să-i primească de la cooperativa PDL şi Aspiratorul. Dar dacă din dorinţa de a le strica celor de la putere şi corabia şi bărcile de salvare useliştii vor primi prea mulţi dintre cei pe care-i acuzau şi-i acuză de toate păcatele politice şi penale posibile, s-ar putea ca alegătorul să se întrebe: De ce să-i votez pe ăştia dacă sînt tot ăilalţi?

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: