Comunicat de presă USL: privind nereguli electorale

Sectorul 6

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, la nivelul sectorului 6 au fost distribuite materiale al căror conținut face referire la o citație din luna februarie a acestui an, în care se arată că Rareș Mănescu, candidatul USL la Primăria Sectorului 6, împreună cu consilierii locali ai PNL Sorin Dina și Manuel Avramescu, au cerut în instanță oprirea imediată a lucrărilor de reabilitare a blocurilor.

Prin aceste materiale, s-a urmărit inducerea ideii că Rareș Mănescu va opri reabilitarea blocurilor imediat ce va fi ales primar al Sectorului 6.

În contextul acestei campanii de dezinformare, Rareş Mănescu a reafirmat încă de vineri angajamentul făcut în faţa locuitorilor din sectorul 6 cu privire la continuarea reabilitării blocurilor astfel încât, până la finalul primului mandat, toate blocurile din sector să fie reabilitate termic.

Sector 4

PDL a distribuit pliante ce conțineau mesaje tendențioase la adresa candidatului USL la șefia Sectorului 4, actualul primar Cristian Popescu Piedone. Persoanele care au distribuit vineri noapte pliantele împotriva primarului Cristian Popescu Piedone purtau însemnele PDL, fiind recunoscute de locuitorii din zonă ca aparținând staff-ului electoral al Sulfinei Barbu.

În acest context, USL îi cere Sulfinei Barbu, candidatul PDL pentru conducerea Sectorului 4, să își ceară scuze, în mod public, pentru acuzațiile făcute în respectivele pliante.

În caz contrar, luni, USL va depune o plângere penală împotriva Sulfinei Barbu și a Organizației PDL Sector 4, prin care va solicita anchetarea cazului și identificarea celor care au distribuit pliantele.

Giurgiu

În noaptea de vineri spre sâmbătă, a avut loc un incident electoral în comuna Ogrezeni. Persoane necunoscute au aruncat în curțile mai multor cetățeni, precum și pe stradă fluturași care conțineau fotografia deputatului Dan Păsat și un mesaj prin care acesta recomanda cetățenilor să-l voteze pe candidatul PNL la primăria localității, Jipa Jean. Această acțiune aduce prejudicii de imagine candidatului PNL și partidului, întrucât se asociază numele candidatului liberal cu cel al deputatului Dan Păsat, care este cercetat de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și corupție.

Menționăm faptul că deputatul Dan Păsat nu este membru PNL, ci PDL, din februarie 2010.

Satu Mare

La nivelul municipiului Satu Mare, în condițiile care dl. Coica Dorel este candidatul USL la primăria municipiului Satu Mare:

Toți membri înscriși în baza de date a Organizației municipale a PNL Satu Mare au primit sâmbătă, 9 iunie a.c., pe telefoanele mobile următorul mesaj:
” Dr. Cioca ne-a trădat, votați candidați USL pentru Consiliul Local și Iuliu Ilyes Primar. CONTINUĂM IMPREUNĂ!”

Iuliu Ilyes este candidatul din partea UDMR la primăria municipiului. Acest mesaj a fost transmis fără cunoștința conducerii PNL Satu Mare. În consecință, Organizația PNL a depus o sesizare și la poliția municipiului Satu Mare.

Timiș

În cursul serii de sâmbătă, au fost găsite materialele publicitare ale PNL Timiș, reprezentându-l pe candidatul la Primăria Timișoarei, Nicolae Robu, lipite de parbrizele mașinilor de pe două străzi din oraș.

Aceste materiale nu au fost distribuite de către Organizația PNL Timiș.

La sectia de votare 3 din Săcălaz, un cetățean a primit un buletin de vot pentru președinția Consiliului Județean Timiș gata ștampilat cu numele lui Constantin Ostaficiuc, candidatul PDL. Cetățeanul a sesizat comisia din secția de votare, care a anulat respectivul buletin.

Botoșani

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.30, mai mulți botoșăneni au fost contactați telefonic și au fost îndemnați să voteze candidații USL înscriși pe listele pentru primărie și consiliul județean. Numărul de telefon de pe care s-a efectuat apelul este 0374100850.

Călărași

În comuna Curcani din județul Călărași s-a întrerupt procesul de vot în această dimineață. Urna de votare a fost spartă de către un  grup susținători ai candidatului Alianței Popular Creștine. S-a solicitat intervenția organelor de ordine.

Cluj

La secţia de votare de la Liceul Avram Iancu, a fost depistat primul incident din Cluj-Napoca. Un votant a fost surprins în timp ce încerca să fotografieze buletinul de vot. Respectivul votase pentru PD-L. A fost reţinut de organele de ordine și este în prezent cercetat.

Etichete:, ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: