C. Teodorescu (VoxPublica): Dezbaterea de la Bruxelles. Minciuni, informaţii neverificate, explicaţii nesatisfăcătoare, acuzaţii fără acoperire, întrebări fără răspuns

Întrebată, ieri, în timpul dezbaterii de la Bruxelles, de unde are informaţia despre cele 1,5 milioane de voturi fraudate la referendum, Monica Macovei a răspuns fără să clipească: „Din presă!”. Or Monica Macovei ştie că sursa acestei informaţii nu era presa, ci PDL-ul, care a pus-o în circulaţie.

Unul dintre suporterii străini ai PDL, cel cu ţara bananieră, s-a pronunţat astfel despre avocatului poporului din România: „o persoană indepedentă care…” Gheorghe Iancu, persoana independentă, în sensul că nu e membru al vreunui partid, a fost propus şi apoi impus de PDL ca avocat al poporului. Ulterior Gheorghe Iancu şi-a adus obolul ca susţinător al PDL din această funcţie.

La întrebarea de unde are informaţiile despre evenimentele din România din ultimele luni, o susţinătoare din străinătate a PDL a precizat, uşor încurcată: – De pe net.

Reprezentanţii USL n-au răspuns satisfăcător acuzaţiei că i-au debarcat neconstituţional pe preşedinţii celor două camere. Nesatisfăcător au sunat şi răspunsurile USL despre presiunile asupra CCR.

PDL n-a avut argumente pentru a-şi susţine teza că USL a încercat să confişte Justiţia. A rămas la nivelul procesului de intenţie de tip: „Au vrut să…”

Viviane Reding n-a răspuns solicitării de a lămuri sintagma ei, „puci parlamentar”, pe care unul dintre europarlamentarii străini a calificat-o drept absurdă. N-a răspuns nici acuzaţiilor de partizanat vădit, nici cererii de a-şi prezenta scuze pentru partizanatul declaraţiilor sale.

Etichete:, , , , , , ,

4 comentarii pe “C. Teodorescu (VoxPublica): Dezbaterea de la Bruxelles. Minciuni, informaţii neverificate, explicaţii nesatisfăcătoare, acuzaţii fără acoperire, întrebări fără răspuns”

 1. adrian 14 septembrie 2012 la 4:46 PM #

  Corect. N-am mai auzit un asemenea strasnic limbaj de lemn precum discursul dnei Reding de pe vremea plenarelor PCR … Insa penibila mi s-a parut si prestatia europarlamentarilor nostri. Cei de la PSD s-au balbait gangavit si n-au zis nimic (Tanasescu, Pascu) iar dna Dancila practic a dat apa la moara aberantilor. Caci ori e incompetenta politic ori n-are competenta politica, din doua una! … ca sa zic asa. Cum poti sa spui de la tribuna PE ca Basescu a fost demis de Parlament cand el „decat” a fost suspendat in timp ce demiterea era lasata tocmai votului popular ?! Vadim nebun egocentric ca intotdeauna … Dl. Busoi dormea probabil pe undeva …. Noroc cu dl. Ivan, tanarul de la PSD care a reusit sa fie articulat si cu excelenta prestatie a dnei Nicolai si, oarecum, a dnei Weber. Sunt socat de incapacitatea acestor oameni politici de fi sintetici, de a pune punctul pe „i” si de a arata derapajele grave de la democratie din partea CE, de maniera sa intereseze pe toti ceilalti europeni nu numai pe ungurii care au fost prezenti in sala aia cvasi goala …
  Macovei a fost ca intotdeauna o taratura insa dl. Preda mi se pare ca trebuie sanctionat cat se poate de repede si de tare. Este inacceptabil sa spui o asemenea minciuna monstroasa in PE precum cea conform careia s-ar fi incercat refuzarea dreptului la vot cetatenilor romani din strainatate!!! Daca pe dna de la PSD as putea sa o banui de stupiditate, la un personaj care preda elemente de politica este de nebanuit ca ar putea sa nu inteleaga notiunea de „lista electorala permanenta”. Adica e clar ca in mod constient amesteca dreptul la vot cu excluderea de la numaratoare pentru cvorum. Cu asta trebuie pocnit peste bot de fiecare data ca un nerusinat ce este …

  Apreciază

  • Gondolin 15 septembrie 2012 la 10:01 AM #

   deci nu putem decât să regretăm încă o dată cu euro-parlamentarii noștri nu au luat poziție fermă la minciunile (sau exagerările) pedeliste, în iulie 2012. S-ar fi putut face ceva!

   Apreciază

   • adrian 16 septembrie 2012 la 5:00 PM #

    I-am tot repetat asta dlui senator Vosganian pe blogul sau … inca nu stiu cu ce se ocupa dl. Busoi pe acolo. Era enorm de facut. Abuzul comisiei se plia manusa pe discursul lui Nigel Farage de exemplu. Nu stiu de ce nu s-a facut un pic de curte grupului sau in asa fel incat macar sa fie prezent in sala si sa spuna lucrurile evidente la nivel european. Pana la urma nu e singurul referendum european caruia i se da cu flit pe care l-ar fi mentionat public. Nu exista capacitate de relatii publice si nici de pregatire a acestor evenimente. Cele mai relevante luari de pozitie raman totusi a celor ce sunt externi problemei – din punct de vedere politic si national. Este evident ca romanii ar fi vorbit cel mai mult fiind direct interesati iar apoi urmau blocurile politice care se confruntau in Romania precum rusii cu americanii in Cuba sau pe altundeva in razboiul rece.

    Apreciază

 2. adrian 16 septembrie 2012 la 5:01 PM #

  „ale celor”, evident

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: