Către alegătorii din Colegiul nr. 5 – Gherla

Dacă ar fi fost să aleg unde să mă nasc, foarte probabil aș fi ales să mă nasc undeva în inima Ardealului, pe lângă Cluj. Dar nu ne alegem locul nașterii, așa încât m-am născut la o pâine depărtare de Cluj, și anume în Mediaș, județul Sibiu. Un oraș cu ziduri bătrâne și o inimă tânără, asemeni Gherlei. Nu sunt clujean prin naștere, dar sunt clujean prin propria mea alegere. De mulți ani, aproape întrega mea familie locuiește la Cluj, unde fratele și copiii mei își au deja rosturile și gospodăriile, asemeni mie.

Am 52 de ani. Și mulți, și puțini. Mulți, pentru că am făcut multe în acești ani. Puțini, pentru că simt că aș fi putut, că ar fi trebuit să fac mai mult. Am învățat zeci de generații de elevi că, vorba ardeleanului: ”a fi domn nu-i de mirare; a fi om e lucru mare.”  Le-am oferit un model, prin mine însumi, că omul nu este ceea ce se naște, ci ceea ce devine; și că devenim ceea ce gândim. Deci mi-am învățat elevii, cu răbdare și dragoste, să gândească întru bine, adevăr și frumos. Să fie oameni între oameni și să își facă datoria, până la capăt – așa cum eu însumi am încercat să fac.

Am în urmă aproape 30 de ani de activitate profesională, socială, culturală și politică de care nu mă rușinez. Am fost profesor și în această calitate am format elevi de care părinții lor, comunitatea și chiar țara se mândresc. Am fost director de liceu și mi-am adus și eu partea mea de contribuție la sporirea prestigiului instituției căreia i-am dat și numele: Liceul Regele Ferdinand din Sighetu Marmației. Am fost membru a Comisiei Naționale de istorie și câteva generații de elevi au învățat istorie după programe școlare la a căror alcătuire și eu am luat parte. Am fost consilier municipal și președinte al Comisie de cultură, sprijinind după puterile mele actul cultural. De peste 20 de ani sunt membru PNL și încă și sunt și azi un soldat anonim al partidului pe frontul poate nevăzut dar atât de important al comunicării PNL cu membrii și simpatizanții săi, cu toți românii.

Am fost, în această vară, în primele rânduri ale luptei pentru DA la Referendum: am fost la mitingurile USL, am fost în Piața Universității și am protestat în fața Cotrocenilor când voturile noastre, ale celor 7,4 milioane de români, au fost tratate cu indiferență. Dar lupta împotriva regimului Băsescu și a celor care au făcut posibil acest regim nu s-a încheiat, ea continuă aici și acum, pe străzile și în casele Gherlei și ale comunelor din preajmă, marea luptă desfășurându-se în fața urnelor de vot. Iar voi, dragii mei, sunteți cei care veți hotărî dacă acest regim care v-a tăiat salariile, micșorat pensiile, închis spitalele și este vinovat de toate celelalte care s-au năpustit asupra noastră în ultimii ani de zile, dacă acest regim Băsescu corupt și antinațional pleacă sau rămâne.

În această luptă dusă de către USL împotriva puterii altădată portocalii, azi ascunse sub culorile ARD, eu nu sunt singur. Am o familie de care mă mândresc, și care constituie principalul meu reazem la greu. Am prieteni care mi-au fost alături, la bine și la greu. Am alături personalități importante pe care le cunoașteți prea bine: Horea Uioreanu, Marius Nicoară, Marius Sabo, Mihai Szeplekan. Am alături primarii, viceprimarii, consilierii USL din Gherla și împrejurimi. Am pe toți membrii partidelor din USL și pe simpatizanții lor. Am pe toți aceia care vor înțelege că o schimbare reală, o rupere definitivă de tot ce a însemnat regimul Băsescu trebuie să se înfăptuiască! Și că această schimbare poate avea loc prin victoria USL la alegerile din 9 Decembrie.

La această victorie USL vă invit să participați dându-mi votul dumneavostră. Conștienți de faptul că încă nu este totul pierdut. Că muncind cu credință, cu nădejde și cu dragoste pentru familiile noastre, pentru localitățile unde locuim, pentru Ardeal și pentru România, putem să reparăm rănile trecutului și să pășim înainte, într-o Românie mai bună – pentru noi și pentru cei pe care îi iubim. Așa să ne-ajute bunul Dumnezeu!

Sunt Radu Zlati, deputatul vostru pentru Circumscripția electorală numărul 5 Gherla.

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: