Intervenții preşedintele PNL, Crin Antonescu, susținute în cadrul conferinței de presă de la Suceava, 24 noiembrie 2012

Jurnalist: Veți convoca Senatul pentru punerea în aplicare a deciziei Curții Constituționale privind cazul Mircea Diaconu?

Crin Antonescu: Este o decizie a Curții Constituționale al cărei conținut îl cunoaștem în urma comunicatului pe care Curtea l-a dat. Convocarea Senatului – eu am și discutat cu colegii mei din Biroul Permanent, convocarea Senatului se poate face oficial doar după, și o vom face imediat după, dacă nu s-a și întâmplat ieri, astăzi, apariția în Monitorul Oficial a acestei hotărâri. Nu știu dacă a apărut. De îndată ce apare, facem convocarea. În principiu, dacă apare, și luni putem să convocăm asta. Adică sunt niște proceduri standard, legale, pe care, fără îndoială, le îndeplinim.

Jurnalist: În celălalt mandat, acuzați practica PDL de a racola primari din opoziție. Acum, candidații USL sunt susținuți de primari PDL. Vi se pare corect?

Crin Antonescu: Păi, nu avem de-a face cu același fenomen. Faptul că niște primari ai PDL consideră că trebuie să susțină un candidat sau altul, este opțiunea lor, nu se compară cu racolarea. În afară de acest lucru, ceea ce noi am blamat, și cred că principiul rămâne valabil, este că alocările bugetare – că e vorba de alocările guvernamentale, că e vorba de alocările județene, s-au făcut, și nu trebuie să se mai facă, pe criteriul apartenenței politice a primarului. Banii se dau pentru nevoile comunității, nu pentru nevoile și interesele primarului și nu e nimeni de vină într-o comunitate că se poate întâmpla să aibă un primar de altă culoare politică decât Guvernul. Acesta a fost un lucru nedrept și de altfel generator de probleme și cred că nu trebuie să se repete.

Jurnalist: Cu cine sperați să vă bateți din partea ARD-ului în campania pentru președinție?

Crin Antonescu: ARD-ul nu știu dacă o să mai existe atunci când vor fi alegeri prezidențiale. N-am în sensul acesta vreo preferință.

Jurnalist: Dumneavoastră în general aveți un discurs foarte bun când aveți un contracandidat puternic.

Crin Antonescu: Dacă nu voi avea un contracandidat puternic, ceea ce mă îndoiesc, dar dacă nu voi avea un contracandidat puternic, o să tac.

Eu cred următorul lucru: dacă vorbim de alegeri prezidențiale și le gândim normal, adică în 2014, presupunem că maiașii s-au înșelat, presupunem că descrierea așa de prietenoasă pe care domnul Ponta o face comportamentului unui Băsescu reeducat e adevărată, presupunem, Doamne ajută, că lucrurile sunt normale, în 2014. Până în 2014, este multă vreme. Vedeți foarte bine densitatea dinamicii evenimentelor politice. Gândiți-vă numai, pentru că ne apropiem de sfârșitul anului, câte s-au întâmplat din ianuarie acest an până acum. Schimbări spectaculoase, tulburări de tot felul, este greu de estimat. Eu, însă, care cred în democrație și cred în piață, inclusiv în domeniul electoral, mi-e greu să-mi imaginez niște alegeri prezidențiale cu un singur candidat semnificativ. Pot apărea, opiniile sunt totdeauna împărțite. Va fi competiție, vă asigur, și probabil, deci, că veți asculta un discurs hotărât din partea mea.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: