De ziua internațională a presei

La mulți ani tuturor oamenilor de presă, cei care fac posibilă apariția pâinii noastre informaționale cea de toate zilele!

Chiar dacă presa scrisă trece prin multe probleme economice, chiar dacă presa audio-vizuală a trebui și ea să se adapteze la un public tot mai puțin răbdător, tot mai grăbit și tot mai orientat spre senzațional, nici un politician de bună credință nu va nega rolul benefic al presei, cel de ”câine de pază al democrației”.

Libertatea presei a fost unul dintre bunurile cele mai prețioase pe care l-am câștigat după decembrie 1989, și trebuie a căuta să îl păstrăm întreg și neștirbit, neviciat. De aceea, neuitând că libertatea ziaristului trebuie să incumbe și responsabilitatea acestuia, cred că a sosit momentul ca parlamentarii români să  opereze din nou la dezincriminarea insultei și calomniei. Bâlbele penibile ale Justiției românești (mă refer atât la CCR cât și la ÎCCJ) au făcut posibil ca după câțiva ani în care spectrul închisorii pentru acuzații de insultă și calomnie în presă, să reapară precum un strigoi nedorit pe culoarele redacțiilor și ale tribunalelor. O modificare urgentă a Codului Penal este necesară, pentru a nu mai lăsa loc la interpretări în Justiție, iar presa să respire din nou aerul deplin al liberății de opinie.

Cu respect pentru toți jurnaliștii, a căror bună credință o prezum, urez un sincer La Mulți Ani!

Radu Zlati, deputat USL

Reclame

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat asta: