Ramona Mănescu: ” Avem nevoie de o singură lege, clară, referitoare la responsabilitatea socială a companiilor, în Romania şi în UE.”

Ramona_ManescuEuroparlamentarul PNL Ramona Mănescu, membru în Comisia de Ocupare a Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale a PE, a participat, astăzi, 17 mai a.c., la evenimentul intitulat „Lecții Europene de Responsabilitate Socială”, organizat la Bucureşti de autorii site-ului responsabilitatesociala.ro. Cu această ocazie, Ramona Mănescu a declarat :

” Cred că este esențial ca toate statele membre, inclusiv România, să ia măsurile care se impun la nivel național, în primul rând pentru a susține responsabilitatea socială a întreprinderilor în afaceri. Având în vedere faptul că nu toate statele membre au în prezent o legislaţie care să reglementeze responsabilitatea socială consider important să dezvoltăm un cadru legal pentru promovarea acestui concept în întreaga Uniune, cu atât mai mult cu cât beneficiile imediate pentru societate și pentru mediu sunt evidente. ”

În opinia europarlamentarului PNL, în acest fel companiile pot ajuta la atenuarea efectelor sociale dezastruoase ale crizei economice actuale.

” Există mai multe domenii în care guvernele pot lucra cu sectorul privat, cu avantaje de ambele părți. Și în acest sens, în opinia mea, avem la îndemână o serie de măsuri concrete.
În primul rând, guvernele trebuie să facă cunoscute beneficiile responsabilităţii sociale a întreprinderilor, nu numai pentru societatea civilă, dar şi pentru sectorul privat în sine.
Al doilea pas pe care guvernele ar trebui să-l facă este facilitarea de stimulente adecvate pentru întreprinderile care promovează acest concept cu seriozitate.
Al treilea pas important ar fi ca toate statele membre să implice întreprinderile mici și mijlocii în dezbaterea privind responsabilitatea socială, recunoscând faptul că acestea au, în general, o relație mai strânsă cu anumite comunități şi, prin urmare, pot avea un impact mai mare.”

Cu această ocazie, europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a mai susţinut că punerea în aplicare cu succes a conceptului de responsabilitate socială a întreprinderilor va produce rezultate benefice precum: diversitate culturală, egalitatea de gen, sănătate si, desigur, mediul cu politicile de protejare a biodiversității, asigurarea utilizării eficiente a resurselor, prevenirea poluării și reducerea emisiilor de carbon în vederea combaterii schimbărilor climatice.

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: