25 August 2013: Gârbău, Feleac, Panticeu

Duminică, 25 august 2013, am avut o zi încărcată. În jurul orei  11 eram la Gârbău, comună condusă de primarul liberal Gheorghe Broaina, care își sărbătoarea fiii satului. După ceremonia religioasă celebrată la biserica ortodoxă am făcut o poză de grup alături de părintele paroh, de primarul comunei, de președintele CJ Cluj Horea Uioreanu și de numeroși locuitori ai comunei (dintre care multe femei îmbrăcate în port popular).

După slujbă ne-am deplasat cu toții la monumentul  eroilor căzuți pentru reîntregirea patriei, unde ne-am adus prinosul de recunoștință depunând coroane și participând la o scurtă ceremonie religioasă. Participarea noastră, a celor veniți de la Cluj, la festivitățile de la Gârbău s-a încheiat după ce câțiva dintre noi ne-am adresat locuitorilor comunei de pe scena improvizată în spatele școlii. Personal le-am mulțumit locuitorilor din Gârbău pentru votul dat în decembrie anul trecut, și i-am asigurat că le voi alături în munca și străduința lor de a face ca satele aparținătoare comunei să fie din ce în ce mai prospere.

De la Gârbău ne-am deplasat pe dealul Feleacului, unde locuitorii comunei  Feleacu își sărbătoreau prima ediție a fiilor satului. Acolo am putut, alături de Horea Uioreanu, președintele CJ Cluj și senatorul PSD Cordoș, să o audiez pentru prima oară live, pe îndrăgita interpretă Veta Biriș – care ne-a încântat cu cântecele ei din zona Ardealului.

Pe scenă, la Feleacu

Pe scenă, la Feleacu

Nu am putut sta prea mult pe Feleac, căci mă aștepta un nou drum – de data aceasta până la Panticeu, unde organizația locală PNL își alegea noua conducere în persoana doamnei Mănăilă Diana. Sunt sigur că domnia sa, cu sprijinul colegilor aleși în biroul organizației, se va dovedi demnă de încrederea celor care au ales-o. desigur îi voi sta alături pentru ca în alegerile din 2016 dar și la cele de anul viitor, PNL Panticeu să revină la rezultatele bune de acum câțiva ani.

La întoarcerea înspre Cluj, am dezbătut cu colegii de drum problema de ce PNL Cluj nu reușește să atragă în mai mare măsură elemente valoroase din lumea universitară? Răspunsul mi se pare important, deoarece de calitatea acestui răspuns depinde valoarea organizației pe termen mediu și lung…

Etichete:, , , , , , , , ,

2 comentarii pe “25 August 2013: Gârbău, Feleac, Panticeu”

 1. berenger 27 august 2013 la 1:51 PM #

  bagati-o in organizatie pe noua ministreasa ca am auzit ca are doctorat. sau, ma rog, nu are, daca citesti in engleza. oricum, ar fi o achizitie importanta.
  in rest, il aveti pe marga, ce va mai trebuie altcineva? el singur face cat 1000 de universitari…

  Apreciază

 2. pozedecat 29 august 2013 la 3:05 PM #

  Un posibil raspuns ar fi ca lumea universitara trece de obicei si dincolo de pojghita lucioasa a ambalajului si se uita la continut. Critic de obicei. Mereu dau exemplul asta din 1990. Prin aprilie (parca asa) m-am inscris in PNL. Tocmai se infierbantau spiritele „aripii tinere”. La prima sedinta la care m-am dus sa particip, dna Tattarescu Negropontes ne-a anuntat ca turbulentii au fost exclusi. Stiti cine erau, unii se regasesc si acum printre fruntasi, altii printre proscrisi. De la acea sedinta am renuntat la a mai activa in vreun fel in PNL caci mi s-a parut prea aproape revolutia pentru un asemenea gest, eu spunandu-mi ca pana si la UTC nu te excludeau pana nu-ti dadeau avertisment, vot de blam, tacamul pojghitei democratice. Cum spuneam, a trebuit sa trec un pic dincolo de aceasta pojghita ca sa ma lamuresc. S-o fi schimbat ceva?

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: