Crin Antonescu: Este ridicol ca preşedintele unei ţări să ducă grija unui partid

crinAgerpres – Liderul PNL, Crin Antonescu, copreşedinte al USL, a apreciat duminică, la Piteşti, ca fiind ‘ridicolă’ o afirmaţie a preşedintelui Traian Băsescu referitoare la faptul că PSD va avea propriul candidat la viitoarele alegeri prezidenţiale, deoarece ar fi ‘anormal şi nedemocratic’ ca cel mai mare partid din România să nu aibă un candidat. ‘Este ridicol ca preşedintele unei ţări (…) să ducă grija unui partid, că are sau nu candidat, nemaivorbind de faptul că ştim sentimentele, istoriile, dosarele dintre domnul Băsescu şi PSD’, a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a adăugat că, în opinia sa, afirmaţiile preşedintelui Băsescu fac parte dintr-o campanie mai amplă dusă de adversarii USL, pentru a crea artificial conflicte în interiorul uniunii. ‘Acesta este laitmotivul din data de 10 decembrie 2012 al unei întregi propagande. Noi, în USL, avem obligaţia să facem lucruri (…) pe guvernare, pe administraţie, avem puterea, avem răspundere, avem obligaţii. Dânşii ce să facă? Asta au de făcut, poartă ba grija PNL-ului, că, vezi doamne, a fost înghiţit de PSD, că nu mai e aşa de dreapta, ba au altă grijă, a PSD-ului, de la o vreme. Cum se poate ca un partid atât de mare şi frumos să nu aibă el candidat la preşedinţie? Ridicol, deci declaraţiile de genul ăsta chiar sunt ridicole. Că vin de la Băsescu sau vin de la Geoană, cam acelaşi lucru’, a afirmat Crin Antonescu.

El susţinuse anterior, în faţa candidaţilor la Conferinţa Teritorială a PNL Argeş, că problema candidatului USL la viitoarele alegeri prezidenţiale este un subiect fals. ‘Există nişte decizii, există un acord politic, există nişte hotărâri ale congreselor partidelor care compun USL şi, câtă vreme acestea nu se schimbă, noi ar trebui să refuzăm acest subiect de discuţie’, a spus liderul liberalilor.

Crin Antonescu a participat duminică, la Piteşti, la Conferinţa Teritorială a PNL Argeş, în cadrul căreia au fost alese structurile de conducere ale organizaţiei judeţene.

(ştirea a mai fost preluată şi de Ziare.com)

Etichete:, , , , , , ,

2 comentarii pe “Crin Antonescu: Este ridicol ca preşedintele unei ţări să ducă grija unui partid”

 1. alexc 29 septembrie 2013 la 4:42 PM #

  tot cred ca sarbu , rus si ghita il vor impinge pe ponta sa candideze la presedintie

  Apreciază

  • Radu Zlati 29 septembrie 2013 la 9:34 PM #

   în măsura în care politica este rațională (nu doar gândită, ci și trecută prin n filtre ale logicii politice) indiferent de presiuni, Ponta nu va candida la preșidenție.

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: