Comunicat de presă referitor la moțiunea simplă privind lista de medicamente compensate

PNLGrupul Parlamentar al Grupului PNL din Camera Deputaţilor a depus marţi, 25 martie 2014, moţiunea simplă „Guvernul Ponta 3 ameninţă viaţa pacienţilor: amână lista de medicamente compensate”, semnată de 79 de deputaţi liberali.

Parlamentarii PNL solicită ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi, implicit, Primului Ministru Victor Ponta, introducerea de urgenţă a noii liste de medicamente compensate începând cu data de 1 aprilie 2014, care reprezintă condiţionalitate FMI, şi totodată, un angajament politic luat prin Programul de Guvernare USL în 2012, despre care Primul Ministru spune permanent ca-l va duce la îndeplinire.

Partidul Naţional Liberal şi-a respectat angajamentul luat în faţa populaţiei şi a lăsat Guvernului Ponta 3 lista de medicamente compensate ”la cheie”, după îndelungate consultări cu renumiţi medici şi profesori doctori, asociaţii de pacienţi, dar şi industria farmaceutică.

Având în vedere solicitările repetate ale asociaţiilor de pacienţi cu privire la introducerea noilor molecule evaluate pe lista de compensate, PNL consideră că amânarea deschiderii noii liste nu face decât să condamne milioane de pacienţi, care astăzi  aşteaptă respectarea promisiunilor făcute.

Reamintim faptul că noua listă de medicamente compensate a fost reactualizată după aproximativ 6 ani, în luna decembrie 2013, în mandatul Guvernului USL, de către fostul ministru liberal, Eugen Nicolăescu, acelaşi care a reactualizat-o în anul 2008. În acest moment, toate procedurile tehnice, medicale şi administrative au fost îndeplinite, fiind nevoie doar de voinţa politică a Primului Ministru Victor Ponta, pentru ca noile medicamente compensate să poată ajunge la pacienţi.

Biroul de Comunicare al Grupului Parlamentar al PNL Camera Deputaţilor

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: