Crin Antonescu, discurs la întâlnirea reprezentanților PNL din NE României – Piatra Neamț, 6 aprilie 2014

Bună ziua, dragi prieteni, colegi din Moldova,

Pe frontul din Moldova se va juca în mare măsură soarta bătăliei de la europarlamentare.

Sunt astăzi aici, alături de voi, ca să vă spun ca președinte și ca prieten, coleg, că mare parte din speranțele colegilor liberali din toată țara stau în voi, aici în Moldova, la Bacău, la Iași, la Botoșani, dar și în fiecare vot adus în plus în județe unde nu deținem conducerea, dar unde avem liberali, în Neamț, în Suceava, în Vaslui. Mesajul meu, și ceea ce vă cer ca președinte, și ceea ce vă rog ca prieten, este să aveți curaj, este să nu vă fie frică, nu aveți de ce.

Indiferent câți propagandiști tocmiți ne vor acuza de trădare, voi știți și noi știm că nu am trădat pe nimeni. Voi știți și noi știm că nu avem datorii decât față de români, nu față de PSD, nu față de Antena 3, nu față de Băsescu. Iar datoria față de români, față de oamenii cărora le-am cerut și le vom mai cere votul, am încercat cu toată inima, cu toată bună-credința și cu toată priceperea, atât cât am avut, să ne-o facem. Nimic din ce am promis în programul Uniunii Social Liberale, noi liberali nu am încălcat. Nu am reușit cât am fost împreună la guvernare să facem, toate acele lucruri sau cât mai multe din acele lucruri, dar tocmai pentru că nu am reușit și pentru că ne-am dat seama că nu putem reuși alături de parteneri care ei ne-au trădat, de aceea am preferat să spunem românilor adevărul.

Da, am promis, măsuri pentru cei care produc în economie, adevăratul bun național, ajutoare pentru ei, ajutoare pentru întreprinzători, ajutoare pentru firme, ajutoare pentru salariații care lucrează acolo, și domnul Ponta și PSD-ul ne-au amânat și urmau să ne amâne până la Pastele cailor cu aceste măsuri. Nu putem să tăcem asupra acestui lucru.

Da, am promis ”dreptate crinpână la capăt” și ”justiție adevărată”, dar nu putem să tăcem când vedem că ponta vrea să facă asta cu oamenii lui Băsescu. El este cel care s-a înțeles cu Traian Băsescu, nu eu, nu voi. Am promis să luăm măsuri pentru ca avuția acestei țări, resursele ei naturale să nu mai fie vândute pe nimic, și ministrul nostru Lucia Varga a făcut un proiect de Cod Silvic, prin care să pună capăt hoției din pădurile României, l-au blocat până în ziua de astăzi.

Am promis oamenilor că nu vom permite să se întâmple jaful pe care îl puneau la cale cu aurul României cei de la Gold Corporation și nu am permis lui Ponta să treacă legea pe sub mână și să vândă pe nimic Roșia Montană. Cine a mințit, cine a trădat? Noi în nici un caz.

Aveți curaj, mergeți cu frunte sus, mergeți cu inima deschisă și cu inima sus, pentru că acum mai mult ca niciodată victoria depinde de noi, victoria  depinde de tine. Nu este un slogan, este un adevăr. Avem nevoie de efortul fiecăruia dintre noi. Prieteni. colegi, liberali din Moldova, nu vă cer nimic altceva, decât ceea ce îmi cer mie în fiecare zi, vă cer să facem fiecare dintre noi tot ce ne stă în putință, nimic mai mult, dar nimic mai puțin. Acum este momentul nostru. Aceasta este bătălia pe care trebuie să o câștigăm.

Pentru asta ne trebuie curaj, ne trebuie unitate, ne trebuie îndrăzneală. Ne-au lipsit vreodată aceste lucruri? Nu! Avem puterea să credem, avem puterea să convingem, avem puterea să mergem în casele oamenilor și înaintea oamenilor, da. Și asta trebuie să facem pentru că nu oamenii ne vor căuta pe ei, ci noi trebuie să-i căutăm pe oameni pentru că noi întotdeauna fie că au fost consilieri locali, primari, parlamentari în România, parlamentari în Europa, miniștrii și cu voia cetățenilor români și ai lui Dumnezeu, vom avea președinte, am făcut mereu politică pentru oamenii obișnuiți, pentru oamenii care ne dau voturi și care plătesc impozite, pentru cetățeni și pentru comunități, și nu pentru baroni, așa vom face politică înainte și de aceea trebuie să avem curaj acum să mergem și să le spunem oamenilor. Iar pentru cei care dintre voi îi văd pe unii șovăind, îi văd pe unii trădând, vă dau cuvântul meu de președinte al Partidului Național Liberal, că de data asta părtași la victorie vor numai cei care luptă.

Pe aceia care așteaptă să vadă ce se va întâmpla și după aceea sunt primi la bucate nu vor mai ajunge niciodată acolo, vom fi la victorie câți vom fi la luptă.

Nu am vrut să comentez, niște însemnări ale domnului Victor Ponta pe facebook, pentru că mi se pare că este un lucru serios atunci când este vorba de un prim ministru, în cazul meu de un președinte de un partid, să discutăm public despre decizii despre legi, despre măsuri, despre declarații, fie dacă sunt decalații oficiale, și am fost unul dintre puținii care nu am făcut-o. Când văd însă cum un alt mare demnitar al acestei țări, președinte executiv al PSD, viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării, domnul Dragnea face un mic seminar de interpretare al însemnărilor, când văd cum apar consilieri plătiți cu bani frumoși, care ne fac un mic ghid de interpretare a tulburărilor și necazurilor din familia Ponta. Nu mă pot abține să nu spun, al dracului de ciudat este socialismul asta românesc! Socialiștii români sunt extraordinar de milogi, le este milă de familia Ponta, le este milă de familia Sârbu, dar pentru Dumnezeu, familiile astea sunt bine și să le dea Dumnezeu sănătate. Când o să plângem pentru sutele de mii de familii care se întreabă ce dau de mâncare mâine copiilor. Când o să plângeți Ponta, Dragnea, Sârbu și ceilalți socialiști români de mila sutelor de mii de tați din Spania, din Italia care nu-și văd cu lunile copii ca să strângă un banuț ca să-i hrănească. De mila acelora când plângeți socialiști români? Nu mă interesează dacă și de ce, și dacă nu candidează domnul Ponta sau rămâne domnul Ponta în politică sau se retrage, nu mă interesează dacă toate acțiunile astea sunt făcute să-l umanizeze pe domnul Ponta, ca și cum noi toți ceilalți care nu ne punem la bătaie mamele și copii în bătălia politică am fi niște animale, nu tot oameni. Nu mă interesează. Pe mine mă interesează că le-am spus, noi liberalii, și ne-au dat votul aproape cinci milioane de români pentru România puternică, nu pentru PSD-ul lacom, stăpân din nou peste România. Nu l-am acceptat pe Băsescu stăpân peste România. Nu-i acceptăm pe comuniști, din nou, stăpâni peste România.

România puternică nu înseamnă familia Ponta-Sârbu și mai puternică. România puternică înseamnă un stat capabil să-și servească cetățenii care plătesc impozite și care muncesc în această țară.

România puternică înseamnă un stat capabil să fie santinela libertății, aici la granița de Est a NATO și a Uniunii Europene. România puternică înseamnă un stat capabil să-i ajute pe frații de peste Prut în drumul lor către libertate. Sunt frații noștri, sunt moldoveni și ei, ca și noi, sunt români.

România puternică înseamnă un stat în care nimeni, europarlamentar în numele acestei țări, să-și permită să spună public că le va arăta românilor cum e să se simtă minoritate. Asta nu se poate nicăieri în România.

România n-are nevoie nici de un prim-ministru care-și plânge prefăcut de milă și care nu știe dacă mai continuă sau se retrage. Se retrage, ne spune Dragnea, departe de tumultul politic, să se odihnească. Unde? La Cotroceni. Dar ce e la Cotroceni, azil, sanatoriu, casă de vacanță?

România n-are nevoie de un președinte care să fie acolo la odihnă. România n-are nevoie de un președinte marionetă a domnilor baroni. România are nevoie de un președinte puternic, așa cum are nevoie de un prim-ministru puternic, de un Parlament puternic, toți aceștia servind un cetățean puternic. La acest cetățean, care vă apare uneori sub chipul cel mai modest, sub chipul unui om necăjit, sub chipul unui om care prin Moldova mai spune la propriu și săru’ mâna, la acest cetățean vreau să mergeți în fiecare zi. Vreau să nu disprețuiți pe nimeni. Vreau să înțelegeți că în fiecare din acești oameni e o fărâmă din puterea pe care o cerem și din puterea pe care trebuie s-o avem pentru a face România puternică, pentru a face România cu adevărat liberă, prosperă și demnă.

Acești oameni care v-au spus câte ceva din ce au făcut în Parlamentul European, ca și ceilalți pe măsura lor care n-au fost astăzi aici, sunt oameni cu care eu mă mândresc să fiu coleg și vă mulțumesc pentru ce ați făcut la Bruxelles, doamnelor și alături de ei, astăzi și în această campanie propunem oameni în care avem toată încrederea, propunem oameni de care România și de care Moldova au nevoie, au nevoie acolo mai ales că sunt specialiști, ca Mihai Țurcanu, în domenii esențiale pentru România noastră și pentru Moldova: agricultură, zootehnie.

Nu uitați, nu doar că acești oameni și-au făcut datoria, dar nu uitați că în vara lui 2012, singurii politicieni europeni care, prin declarațiile lor, au respectat votul a 7 milioane de români au fost liberalii, liberalii de la Bruxelles. Cu alte cuvinte, pentru detectivii specializați în descoperirea sau în căutarea pretinselor mele comploturi și înțelegeri cu Traian Băsescu, cu alte cuvinte, acești oameni i-au convins pe liderii lor la nivel european despre adevărul celor întâmplate în România, în vreme ce Victor Ponta lua comanda în 11 puncte de la domnul Barroso.

Deci acești oameni, din acest partid au apărat demnitatea României, și atunci și acum, și au apărat demnitatea României pentru că înțeleg că asta înseamnă demnitatea fiecărui om, demnitatea fiecărui vot.

Ei sunt campionii noștri și în mod simbolic, cum vedeți aici un semn al victoriei, la celelalte întruniri pe care le-am avut am încredințat această cupă simbolică unuia dintre eurocampionii noștri consacrați. Pentru că pe lângă cei care încheie un mandat, vrem să trimitem și debutanți, un fel de juniori, nu de rezerve, de speranțe, pentru că este primul dintre reprezentanții regiunii Nord-Est, dați-mi voie, simbolic, să vă mulțumesc, să le urez succes lor și să înmânez acest trofeu, în numele tuturor, lui Mihai Țurcanu.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu pe “Crin Antonescu, discurs la întâlnirea reprezentanților PNL din NE României – Piatra Neamț, 6 aprilie 2014”

  1. hmm 8 aprilie 2014 la 4:55 PM #

    http://www.dw.de/pnl-%C5%9Fi-europa-federal%C4%83-post-na%C5%A3ional%C4%83/a-17551188?maca=rum-rss-rom-rom-3295-xml-mrss

    „PNL şi Europa federală post-naţională”

    corect, zice ca daca pnl il sustine pe verhofstadt, ar trebui sa-si elimine numele de national din pnl pentru ca alde sustine distrugerea natiunilor. alde are o politica dementa. s-o potrivi asta in vestul europei, insa dreapta romaneasca nu are nevoie de asemenea idei nocive pentru suvernitatea romaniei ca acest verhofstadt si partidul lui alde de 2 bani.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: