Declarația președintelui PNL, Crin Antonescu, la ieșirea de la urne – 25 mai 2014

crin-antonescu-a-votat-e-un-gest-civic-si-cetatenesc-elementar-sa-dam-acest-vot-260660“Am votat pentru cea mai bună echipă, pentru cel mai bun program și cred că cel mai important lucru este că m-am prezentat să votez. Parlamentul European va fi o instituție și mai puternică și mai importantă pentru viața noastră a tuturor de acum încolo și cred că e un gest civic și cetățenesc elementar să dăm acest vot.

După cum știți, deocamdată, asupra prezenței nu putem să facem estimări, putem să facem niște comparații, sigur, cu alegerile din 2009, cu alegeri similare până la aceeași oră. Este clar din toate evaluările că vom avea, din nou, o prezență mică. Eu sper să nu fie neobișnuit de mică, dar de aceea și eu am încercat să transmit acest mesaj de apel la vot, indiferent care este opțiunea politică.

Petrec această zi cu relaxare până la urmă, dar sigur și cu nerăbdare. Cu relaxare pentru că sper să fie o zi fără evenimente, sper să se desfășoare lucrurile normal peste tot. Cu nerăbdare pentru că, sigur, toți așteptăm va fi o zi foarte lungă, pentru că, de fapt, până la încheierea numărătorii reale nu vom ști exact rezultatele. Exit-poll-urile, lăsând la o parte suspiciunile pe care le avem față de unii sau de alții care le fac, dar pur și simplu, în acest gen de alegeri, cu prezență foarte mică, chiar nu poți să dea o evaluare foarte aproape de realitate. Așa încât, până la ora 12.00-1.00 noapte, până mâine, vom fi cu toții nerăbdători.

Este important ca astăzi românii să vină la vot pentru că cei 32 de oameni, care în urma votului lor vor fi prezenți la Bruxelles, vor participa la decizii majore pentru viața lor, la decizii majore pentru viața aproape a fiecăruia dintre ei, și în mediul urban, și în mediul rural, tot ce ține de dezvoltarea României, de politicile României, de fondurile de dezvoltare pe următorii ani ține de Bruxelles, tot ce ține de securitatea Europei ține în mare măsură de Bruxelles. De aceea, cred că este normal ca, în legătură cu soarta noastră pe următorii ani din acest punct de vedere, să ne exprimăm. Eu aș spune chiar că acest vot este mai important decât cel din alegerile interne.”

Etichete:, , , , ,

Un comentariu pe “Declarația președintelui PNL, Crin Antonescu, la ieșirea de la urne – 25 mai 2014”

  1. adrian 25 mai 2014 la 11:52 AM #

    Nu pot sa votez acum cu PNL pentru ca simt nevoia sa ma exprim votand Mircea Diaconu si stiti de ce. Insa sper totusi ca pNL sa obtina un scor bun, mai bun decat se asteapta PSD. Succes!

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: