Comunicat de presă PNL – Bâlbele repetate ale Guvernului în domeniul fiscalității

PNLBâlbele repetate ale Guvernului în domeniul fiscalității ne arată că Victor Ponta pregătește majorarea taxelor și impozitelor

Majorarea contribuțiilor pentru asigurările de sănătate este un subiect mult prea important pentru ca el să fie lansat într-o dezbatere de către un secretar de stat din Ministerul Sănătății, pentru ca apoi să fie infirmat de însuși ministrul Sănătății.

Acest mod al autorităților de a comunica cu contribuabilii este total inacceptabil, iar bâlba Ministerului Sănătății arată, o dată în plus, inconsecvența Guvernului și incapacitatea de a gestiona finanțele țării.

Este extrem de grav dacă, într-o chestiune atât de importantă pentru toți românii, precum o eventuală creștere a contribuțiilor pentru asigurările de sănătate până la 14%, oficiali ai Ministerului Sănătății dau mesaje contradictorii.

Ne exprimăm temerea că, de fapt, declarația secretarului de stat din Ministerul Sănătății arată faptul că, așa cum PNL a subliniat în repetate rânduri, Victor Ponta și PSD vor construi bugetul pe anul viitor pe măriri de taxe, impozite și creșteri de contribuții.

După recentele incoerențe în privința Codului Fiscal, după incapacitatea de a indica sursele de sustenabilitate a reducerii CAS, această nouă confuzie privind majorarea contribuțiilor pentru asigurările de sănătate nu face decât să demonstreze că Executivul condus de Victor Ponta nu are habar să guverneze și este interesat doar de suprataxarea românilor pentru a avea resurse de distribuit propriilor baroni.

Din păcate pentru cetățenii țării, regimul Ponta va rămâne cunoscut în istorie ca regimul birurilor. Deja nu mai este niciun dubiu că, după ce va trece campania electorală pentru alegerile prezidențiale, PSD va majora imediat taxele și impozitele, în încercarea de a acoperi găurile bugetare determinate de o guvernare dezastruoasă. Bâlbele și revenirile de moment ale reprezentanților Cabinetului Ponta nu sunt decât o tactică prin care adevăratele intenții să fie ascunse românilor până după decembrie 2014.

28 iulie 2014                  Departamentul de Analiză Politică și Comunicare

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: