Particul Național Liberal a afirmat permanent hotărârea de a apăra libertatea presei

PNLPartidul Național Liberal a afirmat permanent hotărârea de a apăra, cu orice preț, libertatea presei.

Însă, în raport cu gravul incident petrecut în cursul zilei de ieri, cu ocazia marșului inițiat în jurul Palatului Cotroceni, de către redacția Antena 3, precizăm că ne desolidarizăm de orice acte de violență și cerem să fie luate, de urgență, măsurile cuvenite împotriva persoanei care și-a permis să agreseze reporterii de la B1 TV și Realitatea TV.

La fel cum ziariștii de la Antena 3 au tot dreptul să-și exprime, în deplină libertate, opiniile, și ziariștii altor redacții au dreptul să-și exercite meseria, fără a suferi agresiuni din partea cuiva. Întrucât gravul incident s-a petrecut în proximitatea intrării în incinta Palatului Cotroceni, loc în care era plasat un dispozitiv de jandarmi și cel puțin un lucrător de la Jandarmerie, așa cum rezultă din toate secvențele surprinse, a filmat întreaga scenă de violență, Partidul Național Liberal îți exprimă consternarea că nimeni nu a intervenit la fața locului.

Partidul Național Liberal cere premierului Victor Ponta și ministrului de interne, Gabriel Oprea o explicație publică pentru acest incident și menționarea măsurilor legale care au fost întreprinse în momentul în care „plimbarea” anunțată a devenit un miting de protest în toată regula, neautorizat și care a blocat artere de circulație intens traficate.

De asemenea, solicităm de urgență Jandarmeriei Române să ia măsuri pentru ca cetățeanul care s-a dovedit agresiv să suporte rigorile legii, iar persoanele vinovate pentru lipsa de intervenție și pentru atitudinea lipsită de responsabilitate față de un incident, în care aveau datoria să intervină, să fie la rândul lor sancționate.

Așteptăm cuvenitele scuze din partea Jandarmeriei, adresate conducerilor celor două televiziuni, ai căror reporteri au fost agresați.

Partidul Național Liberal face apel la cetățeni să aibă o atitudine civilizată, să respecte și opiniile altora, care pot fi contrare, și să nu recurgă, sub nicio formă, la acte de violență, cu atât mai mult cu cât ne aflăm într-un an tensionat, de campanie electorală prezidențială.

11 august 2014              

Departamentul de Analiză Politică și Comunicare 

Etichete:, , , , , , , ,

2 comentarii pe “Particul Național Liberal a afirmat permanent hotărârea de a apăra libertatea presei”

 1. World of Solitaire 11 august 2014 la 1:51 PM #

  Superba.
  Intr-adevar liberala, reactia!
  Felicitari!
  Onu

  Apreciază

 2. pozedecat 11 august 2014 la 2:54 PM #

  Pentru ca nu e interesant sa urmaresc A3 in raport cu propriile ei actiuni, am fost ieri toata ziua pe B1. Stiu, am rezistat cu greu fara sa vomit … Asa am vazut primele imagini cu agresiunea. Dar ce facea „reporterul agresat” in timp ce si-a luat sutul in fund? Punea intrebari provocatoare celor adunati acolo de genul „ati furat cu Voiculescu” sau ceva similar. Adica, cum ar veni, sunteti niste infractori care apara „infractorul”. Apoi seara am vazut ceva extrem dar extrem de gretos, Unguent plangandu-se cum a montat A3 protestele care l-au dat jos iar Ludovc Orban ii ridica mingi la fileu. Explica dl Orban cum A3 picura ura zi de zi la adresa lui Basescu. Asa ceva … !??
  Aveam o stima pentru dl. Orban, aveam candva o stima pentru dl Tariceanu, credeam ca dl Antonescu e cu dreptatea pana la capat si ca Johannis era o optiune. Nu m-am mai inselat atat de traumatic in evaluari de cand am aflat ca militanta impotriva securistilor, Mona Musca, era de fapt o ciripitoare.
  Sunt in continuare pe B1, si nu contenesc sa ma minunez de cata abjectie umana poate exista in tara asta. Ieri colonelul Turcescu vorbea de A3 si oamenii care s-au exprimat pe acolo, printre altii, niste „actrite decrepite”, probabil Catrinel Dumitrescu si Draga Olteanu.
  O sa spun ce spuneau corect totusi Unguent si Orban, ca societatea e din ce in ce mai divizata de ura. Corect, ura e la cote maxime si de aceea am sa spun mereu cea am ai si spus aici la dvs. Anii ’20 si ’30 se manifesta din nou numai ca inca nu exista Garda de fier. Alternativa nu exista intre sleahta de corupti ai PSD si sleahta de scursuri morale ale basistilor pdl care v-au contaminat fara sa va dati seama. Ura e firesca. Am vazut candva undocumentar in care fiul lui Hrusciov spunea (cred ca el) ca tatal lui a incercat sa rezolve criza din Cuba cu luciditate pentru ca spunea el, cand ai incoltit ursul unde nu are cale de iesire, ursul o sa te sfasie. Societatea de azi e ca ursul respectiv. Nu are alternativa iar asta este in intregime vina dumneavoastra, a oamenilor politici. Candva buba se va sparge, nu e nevoie decat de cateva nedreptati evidente. vedeti protestele de la Istanbul. N-au avut nevoie decat de un parc pus in pericol ca sa isi dea seama ca e multa acumulare.

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: