Crin Antonescu – Intervenție telefonică la Realitatea TV – 19 august 2014

crin antonescuImi este destul de greu sa vorbesc la trecut despre Dinu Patriciu. As vrea sa spun de la bun inceput un lucru pe care-l cred cu tarie si anume ca Dinu Patriciu a fost un om mare, unul dintre putinii oameni mari in Romania dupa 1989.

A fost unul dintre putinii oameni cu viziune, un vizionar. Eu am sa ma refer la politica, intr-un anumit sens desigur, dar si la Dinu Patriciu ca om de afaceri.

PNL, partid istoric, a fost reinfiintat de marii supravietuitori, Campeanu, Quintus etc., dar discursul liberal a fost reinfiintat in Romania de Dinu Patriciu, punct. Acesta a vorbit despre valorile esentiale ale liberalismului in primele zile de dupa 1989 foarte clar.

Astazi pare simplu sa vorbesti despre bani, profit samd, in 1990 era extraordinar sa vorbesti despre astfel de lucruri, era cu totul impopular, trezeai ostilitate, acest om a stiut niste lucruri si a avut curajul sa le rosteasca, pentru acest lucru i-am multumit intr-un congres al PNL.

Dinu Patriciu, ca om politic, a facut multe lucruri iesite din comun, in principal prin anii 1990, ele au fost poate uitate, dar importante, cateva discursuri exceptionale, de continut, nu numai de verva, ale lui Dinu Patriciu. Prin 1996 eram fascinat de discursurile lui Dinu Patriciu. Dinu Patriciu a avut ideea in 2002 sau 2003 ca PNL trebuie sa mearga in PPE. Dinu Patriciu a avut o viziune despre politica, chiar daca nu multi au impartasit-o, au fost lucruri necesare si fertile in politica romaneasca.

Este un om care a vorbit despre capitalism, despre faptul ca in spatele banilor stau ideile, stau inovatile, e un om care s-a manifestat in permanenta ca un creator inventiv. A avut idei de mare amploare.

Dinu Patriciu a fost un patriot, singurul om care a avut o viziune de dezvoltare a capitalismului in Romania.

Din atatea lucruri pe care le-a facut Dinu Patriciu trebuie sa ne ramana ceva, si daca nu va ramane va fi o pierdere, fiindca aceasta tara a uitat multe. Dinu Patriciu a fost un om mare pentru ca nu a  fost doar un mare capitalist, a fost un om foarte bogat, un om a carui dimensiune creatoare este atat de rara sau ramane deocamdata atat de rara intr-o lume precum lumea romaneasca.

Etichete:, , ,

Un comentariu pe “Crin Antonescu – Intervenție telefonică la Realitatea TV – 19 august 2014”

  1. Stelian Rotaru 21 august 2014 la 6:52 PM #

    Dinu Patriciu ne-a invatat un lucru important : „nu te lungi mai mult decat plapoma” !

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: