Comunicat de presă Radu Zlati: PSD se dorește ”Stăpânul primarilor”

zlatiPrin Ordonanța de Urgență emisă azi de către Guvernul Ponta 3, se dă o grea lovitură democrației românești. În ciuda tuturor explicațiilor pe care premierul Ponta și corul propagandei pesediste le oferă, faptul pur și dur al OUG este următorul: Ponta și PSD, speriați de concurența pe care Alianța Creștin-Liberală o face administrației PSD în teritoriu, doresc să se înstăpânească asupra unei părți a primarilor care au fost aleși pe listele USL, în calitate de membri ai PNL sau altor partide membre ale USL. Dincolo de acest fapt, PSD urmărește de asemeni să recruteze primari care au candidat, în primăvara lui 2012, pe liste ca independenți sau sub culorile unor partide din cadrul Opoziției de la acea vreme.

OUG care legitimează migrația primarilor nu este doar un semn al tupeului partidului-stat PSD, dar și al disperării premierului Ponta care simte că, prin apariția ACL pe scena politică românească, speranțele sale de a deveni președinte al României se împuținează.

OUG este și un semn de dispreț la adresa electoratului care este considerat, de către susținătorii democrației originale de tip pesedist, prea prost încât să nu realizeze că această OUG nu este decât un act de tâlhărie instituționalizată, un rapt și o confiscare a voinței cetățenilor. Cetățeni care, în mai 2012, știau foarte bine că, dincolo de eticheta USL, omul pe care îl alegeau ca mandatar local al voinței lor politice este membru al unui partid, fie el PSD, PNL, PC sau UNPR.

A spune acum, în 2014, cu două luni înainte de începerea campaniei electorale pentru președinția României, că ”eliberezi” primarii din ”robia” de partid, este pur și simplu o minciună sfruntată: în fapt Ponta, Dragnea & Co doresc să își mărească numărul reprezentanților locali care depind de resursele administrate de către Guvern și folosite discreționar în folosul clientelei de partid. În speranța că acei reprezentanți locali vor aduce diferența de voturi necesară victoriei în noiembrie 2014.

ACL va depune toate eforturile și va întreprinde toate demersurile necesare pentru a stopa efectele acestui demers antidemocratic și anticonstituțional al Guvernului și al PSD. Dincolo de eforturile ACL, rămâne ca, până când OUG va fi considerată de către CCR ca fiind în afara cadrului constituțional, onoarea președinților de Consilii Județene, a primarilor și consilierilor județeni și locali, să își spună cuvântul. Onoarea și interesul de perspectivă al acestor oameni politici care știu prea bine că trădările, pe termen lung, se plătesc întotdeauna. Iar cetățenii care i-au împuternicit să îi reprezinte în administrația locală nu pot aprecia traseismul politic, indiferent de circumstanțele invocate.

Sunt convins că primarii liberali din colegiul pe care îl reprezint, colegi de partid care formează în acest moment larga majoritate a   primarilor colegiului, vor refuza în mod ferm cântecul de sirenă ale OUG, vor rămâne loiali partidului care i-a nominalizat pe listele USL și cetățenilor care i-au votat în deplină cunoștință de cauză a culorii lor politice.

Pentru viitor rămâne în sarcina ACL și a unei noi alianțe guvernamentale să regleze în mod democratic problema apartenenței politice a aleșilor locali, reglementare care să țină seama de bunele practici din Comunitatea Europeană, de realitățile românești și de rezultatele unui dialog aplicat între reprezentanții partidelor și cei ai societății civile.

Radu Zlati, deputat PNL

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: