Discursul președintelui Klaus Iohannis, susținut la Cluj-Napoca, în cadrul mitingului ACL – 25 octombrie 2014

154532_10154741882345368_2749860866232290799_n (1)Mulţumesc mult pentru această primire deosebit de frumoasă pe care mi-aţi făcut-o astăzi, aici, în centrul Clujului.

Acum 70 de ani Armata Română a eliberat ultimul petec românesc şi a dedicat victoria Regelui Mihai. La  mulţi ani Armatei Române, la mulți ani şi respect Regelui Mihai!

Dragii mei, astăzi ne-am adunat aici,  în inima Ardealului, la ultima mare întâlnire regională din această prima etapă de campanie electorală şi vă spun limpede din introducere. Aici, din Cluj,  trebuie să dăm semnalul schimbării încă din primul tur al prezidenţialelor.

Vă îndemn să mergeţi la vot, este nevoie de fiecare vot ca să dovedim aici, de la Cluj, că este timpul schimbării, să dovedim că este timpul României lucrului bine făcut!

Despre asta vorbim în aceste alegeri, despre asta este vorba la vot, dacă vrem România noastră sau România lui Victor Ponta. România lui Victor Ponta o vedem când ne uităm în jur, o vedem când ne uităm la televizor. România lui Victor Ponta şi a PSD-ului este România  corupţiei, România retrocedărilor ilegale, este România baronilor locali. România lui Victor Ponta este România politicienilor care nu fac legi pentru oameni, ci fac legi pentru ei ca să se apere de justiție. România lui Victor Ponta este România politicienilor care se îmbogățesc fără măsură pe zi ce trece, în timp ce voi munciţi și abia câştigaţi cât să plătiți taxe şi impozite.

Acum, în ultimele zile vedem cea mai urâtă faţă a acestei Românii şi vă întreb, aşa ne dorim România noastră? Și vă spun, încă din 16 noiembrie putem să avem o Românie normală, o Românie a lucrului bine făcut,  România noastră! România noastră nu este România lor, România noastră nu este România lui Victor Ponta. România noastră este a tinerilor care vor să meargă la o școală ca lumea, care vor să aibă locuri de muncă, este a tinerilor și nu a baronilor locali. România noastră este a oamenilor în puterea vârstei care muncesc de dimineață până seara ca să aibă ce pune în ghiozdanul copiilor. România noastră este România acestei generații și nu a clicilor de partid!

România noastră este și România seniorilor care au muncit o viață întreagă  și societatea nu i-a răsplătit, este a seniorilor care se așteaptă la respect, nu a lor care îi tratează și îi jignesc promițând creșteri de doi lei la pensie,  și asta de la anul. România noastră este România oamenilor normali, România noastră este România lucrului bine făcut!

În 2 noiembrie și în 16 noiembrie noi trebuie să ne hotărâm dacă vrem România noastră sau România lor. Vă spun un lucru limpede, trebuie să schimbăm modul în care se alege Parlamentul României. Avem un Parlament prea mare, prea ineficient, un Parlament care nu mai are credibilitate şi în calitatea mea de preşedinte voi convoca partidele politice la consultări pentru a schimba legislaţia de alegere a Parlamentului.

Am inventat acum câţiva ani o legislaţie prin care ni s-a spus că vom fi foarte bine reprezentaţi şi la ce am ajuns? Avem un Parlament cu aproape șase sute de parlamentari care nu se mai bucură de niciun respect din partea oamenilor. Și vă spun, avem nevoie de un Parlament bicameral, de un Parlament mai mic, care lucrează pentru cetățeni, fiindcă România lucrului bine făcut înseamnă stat de drept, acest lucru înseamnă un Parlament care funcționează și care este respectat.

Am început această campanie electorală acum câteva săptămâni prin a dărâma mituri care ne dăunează, am demolat mitul care zicea că la noi nu se poate și am dovedit că la noi se poate. Am demolat mitul care spunea lasă că merge și așa, fiindcă așa nu mai merge! Haideți să mai demolăm un mit. Am auzit pe mulți spunând că alegerile nu se câștigă de oameni, alegerile se câștigă de instituții, de structuri, nimic mai fals! Puterea în România se câștigă prin vot, nimeni să nu creadă că puterea în România, președinția României, se câștigă prin negocieri la masa verde. Președinția se câștigă numai cu votul oamenilor, din acest motiv noi nu avem nevoie de un președinte al structurilor, al clicilor, noi nu avem nevoie de un președinte manevrat din spate, România are nevoie de un președinte al oamenilor, un președinte al românilor, un președinte ales de voi.

Alianța corupților care fug de justiție, a baronilor, l-a împins pe Victor Ponta în fața ușii să spună că vrea să fie președintele României, după principiul scapă cine poate. Și ultima lor scăpare este Victor Ponta, el reprezintă sistemul lor. România are nevoie de un președinte liber, eu sunt liber și mă lupt cu acest sistem pentru România și pentru voi.

Dragii mei, mai sunt puține zile până mergem prima dată la vot. Mergem la vot să ne alegem președintele și vă spun, fiecare vot contează. Votul este arma cea mai puternică a cetățeanului într-o democrație. Folosiți-l! Și celor nehotărâți vă spun, încă lucrurile se pot îndrepta, încă nu este prea târziu și vă întreb, o duceți mai bine de când este Victor Ponta prim-ministru? Vă place România lui Victor Ponta? Atunci, dragii mei, mergeți la vot, convingeți-i pe toți să meargă la vot fiindcă nu este târziu, dar peste cinci ani va fi prea târziu. Foarte mulți îmi spun că lupta se dă în turul doi. Nu! Semnalul schimbării se dă din primul tur, de aici, de la Cluj.

Dragii mei, trebuie să înțelegeți că fiecare vot contează, un vot, un singur vot poate să facă diferența între lege și hoție, între fapte și vorbe, între România lucrului bine făcut și România lor, iar dacă credeți, atunci convingeți pe toată lumea de acest vot. Și în final vreau să vă întreb ceva, aici între noi, ardelenii, credeți că voi și cu mine vom câștiga aceste alegeri? Victorie! Doamne-ajută!

Etichete:, , , , ,

2 comentarii pe “Discursul președintelui Klaus Iohannis, susținut la Cluj-Napoca, în cadrul mitingului ACL – 25 octombrie 2014”

  1. nicu-lae 26 octombrie 2014 la 1:24 PM #

    Observ ca sunteti mai activ in sustinerea lui ghiniohannis mai ceva ca intreg partidul , anunturile cu „discursurile” („libere”??) sunt puse pe blogul dvs. mai inainte ca staful pnl-ist sa se trezeasca! O fi vremea rece din baragan de vina…la Cluj e mai cald ,nu?

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: