Comunicat de presă ACL Diaspora: PSD a demarat operațiunea ”interzis la vot”

aclACL Diaspora constată fără surprindere, dar cu nemulțumire, că din birourile secțiilor de votare din străinătate care s-au constituit deja au început să fie semnalate chiuluri în masă din partea reprezentanților PSD, UNPR, PC sau PPDD.

În acest sens, menționăm că s-au semnalat deja absențe masive ale reprezentanților partidelor care susțin candidatul PSD în secțiile de votare din Italia, Spania și Marea Britanie.

Prin astfel de acțiuni, accesul românilor din diaspora la exercitarea dreptului constituțional la vot este și mai îngreunat. Așadar, pe lângă numărul nepermis de mic de secții organizate, ne confruntăm și cu un absenteism cu rea-credință al reprezentanților partidelor care îl susțin sau guvernează alături de Victor Ponta.

Menționăm că deja este prea târziu pentru ca absenții să mai poată fi înlocuiți cu personal MAE sau cu personal de rezervă.

Pe această cale, ACL Diaspora face un apel la toți reprezentanții partidelor politice să nu se lase orbiți de răutățile politicianiste și să acționeze în spiritul răspunderii publice pe care o au ca membri ai birourilor secțiilor de votare.

Doresc să fac un apel la toți românii ce reprezintă partide politice în birourile secțiilor de votare din străinătate să vină și să își onoreze răspunderea publică. Sau, dacă acest gând nu îi mai animă, să se gândească acum, în al doisprezecelea ceas că, înainte de a fi pesediști, uneperiști, pepedediști, conservatori sau chiar udemerișri sunt cetățeni români, iar pe buletinul lor stă Tricolorul. Înainte de a susține un candidat sau altul, aceștia au răspunderea de a susține România, libertățile și drepturile poporului român, a declarat Victor Ionescu, copreședinte al ACL Diaspora.

Biroul de presă al ACL Diaspora

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: