(gândul.info): Crin Antonescu explică pentru prima dată de ce nu s-a implicat în campanie

Crin-Antonescu-presedinte-romania-senatFostul preşedinte al PNL explică pentru prima dată după victoria lui Klaus Iohannis de ce nu s-a implicat în campania electorală a acestuia şi care este viitorul său în partid.

În interviul acordat în exclusivitate pentru Gândul, Crin Antonescu a recunoscut că nu a crezut în victoria lui Klaus Iohannis la prezidenţiale şi că nu s-a implicat în campania acestuia, deoarece nu a avut încredere în campania lui Iohannis şi nici în oamenii din jurul acestuia.

”Nu sunt interesat, sub nicio formă, de revenirea la conducerea PNL. Am spus-o când m-am retras din această poziţie, reamintesc că am făcut-o în urma chibzuinţe cât se poate de mature şi responsabile, nu a fost o decizie pripită şi este o decizie pe care în continuare nu am niciun motiv să o schimb. Nu înseamnă că îmi este indiferentă soarta partidului în care mă aflu sau soarta dreptei româneşti în general”, a declarat pentru gândul Crin Antonescu.

Liberalul a spus că l-a felicitat pe Iohannis după ce a câştigat prezidenţialele şi că s-a dovedit că are instinct bun atunci când l-a adus în partid.

”Mă bucur că Iohannis a câştigat, având în vedere în principal ceea ce înseamnă acest vot care l-a făcut preşedinte. Mă bucur că prin această iniţiativă pe care am avut-o, ea nu a fost privită cu foarte multă încântare în interiorul partidului la vremea respectivă, am dovedit un instinct bun”, a comentat Crin Antonescu.

Klaus Iohannis a devenit prezidenţiabilul PNL în urma votului din Delegaţia Permanentă a PNL din 21 iulie 2014, când l-a întrecut în competiţia internă pe Crin Antonescu.

INTERVIUL ACORDAT DE CRIN ANTONESCU PENTRU GÂNDUL

Cum vedeţi rezultatul alegerilor prezidenţiale? Vă aşteptaţi să câştige Klaus Iohannis şi să piardă Victor Ponta?

Nu excludeam posibilitatea, deşi o consideram mică, ca domnul Iohannis să câştige, dar nu mă aşteptam. Am curajul să spun că nu se aştepta nimeni la ceva mult mai amplu decât victoria unui candidat, ceva care s-a întâmplat duminica trecută. A fost, cum am putut vedea toţi, nu o victorie neaşteptată, ci un adevărat seism electoral, fapt pentru care consider aceste alegeri prezidenţiale nişte alegeri istorice. Ele marchează mutaţii în societate, care pot fi calificate astfel.

Dvs ce veţi face în continuare, nu v-aţi implicat în campania electorală a lui Klaus Iohannis?

Nu m-am implicat în mod direct în calitate de susţinător direct al lui Klaus Iohannis pentru că am avut motive foarte concrete în raport cu candidatul Klaus Iohannis: campania pe care acesta a făcut-o şi mulţi dintre oamenii pe care i-a avut alături în această campanie. Atât cât îmi stătea la îndemână m-am implicat prin mesaje foarte clare împotriva tuturor minciunilor pe care le-a livrat cu vârf şi îndesat în această perioadă prin intermediul candidatului său Victor Ponta şi mai ales prin intermediul trupelor sale de propagandă.

Ce veţi face în relaţia cu PNL?

Singurul lucru pe care îl pot spune cu certitudine, de fapt să vi-l reamintesc, pentru că văd că nu doresc oamenii de presă şi analiştii să ia act de el, este că nu sunt interesat, sub nicio formă, de revenirea la conducerea PNL. Am spus-o când m-am retras din această poziţie, reamintesc că am făcut-o în urma chibzuinţe cât se poate de mature şi responsabile, nu a fost o decizie pripită şi este o decizie pe care în continuare nu am niciun motiv să o schimb. Nu înseamnă că îmi este indiferentă soarta partidului în care mă aflu sau soarta dreptei româneşti în general.

Veţi rămâne în politică, veţi candida pentru un nou mandat de parlamentar în 2016?

Asta nu ştiu, în general cred că lucrurile pe care le-am făcut în politică, indiferent cum sunt ele interpretate, sunt destule, au fost acţiuni, decizii, poziţii, fapte pe care le-am făcut întotdeauna, de la prima până la ultima, dacă nu cu inspiraţie, cu convingerea că este lucrul de făcut, că este lucrul corect de făcut. Cred pe de altă parte că este nevoie de figuri mai proaspete, nu neapărat oameni fără nicio experienţă politică, figuri mai proaspete, figuri care nu au intrat în conştiinţa publică în ultimii douăzeci de ani de politică.

Are PNL aceşti oameni?

PNL a dovedit că are astfel de figuri proaspete. Eu însumi în timpul mandatului meu am făcut eforturi de aduce oameni noi, oameni din afara politicii până atunci, de a-i aduce în spaţiul politic în poziţii de decizie, parlamentari, miniştri, lideri de partid şi este o listă lungă în care sigur nu am putea să-l omitem pe însuşi preşedintele României, Klaus Iohannis, ca şi pe atâţia alţii pe care îi puteţi regăsi. PNL mai are oameni care fac politică de zece, 15-20 de ani, care nu sunt figure erodate, consumate, au multă experienţă şi pentru public figure proaspete.

Cum vă simţiţi că dvs aţi fost cel care l-aţi adus în PNL pe Klaus Iohannis, cel care v-a luat locul şi a candidat la preşedinţie în locul dvs?

Mă bucur că Iohannis a câştigat, având în vedere în principal ceea ce înseamnă acest vot care l-a făcut preşedinte. Mă bucur că prin această iniţiativă pe care am avut-o, ea nu a fost privită cu foarte multă încântare în interiorul partidului la vremea respectivă, am dovedit un instinct bun. Iată că de acolo, de la acea mişcare, s-a născut o variantă, o alternativă pentru marele public, iar faptul că nu am candidat eu la preşedinţie are prea puţină importanţă.

Cred că victoria lui Klaus Iohannis a fost asigurată mai ales de faptul că nu era perceput ca un om politic, împotriva unui om politic care era Ponta, şi probabil că acelaşi lucru nu s-ar fi întâmplat şi cu mine şi al doilea fapt că obiectivul meu major în politică nu a fost obţinerea unei funcţii sau alteia. De aceea, am demisionat fără ezitare din diverse poziţii atunci când am considerat că e cazul şi o anumită stare de lucruri şi aşezarea anumitor valori. În sensul acesta, chiar dacă votul uriaş de duminica trecută nu poate da soluţii, votul de duminica trecută dă un spirit, dă o şansă, alături de care mă regăsesc, chiar dacă am mai spus nu intenţionez să reiau activitatea politică la vârf.

Cu Klaus Iohannis aţi discutat l-aţi sunat, l-aţi felicitat?

Am avut după alegeri un schimb absolut normal şi amical de felicitare pentru rezultatul obţinut.

Dvs l-aţi felicitat?

Sigur că da.

Cum îl vedeţi pe Victor Ponta, cum îi vedeţi viitorul politic, evoluţia în PSD?

Victor Ponta nu este un om lipsit de calităţi, Victor Ponta, ca şi Traian Băsescu, au fost produse destul de performante în sensul de câştigători, pe diferite etape, sigur separând cazurile. Din păcate, Victor Ponta a ratat şansa pe care am încercat să o construim împreună şi anume aceea de a face cu USL, cu guvernarea României ceea ce strada, alegătorii, diaspora, omul obişnuit din România cer astăzi. Nu ştiu dacă Victor Ponta se va mai întâlni cu o asemenea şansă. Mă tem că nu, dar asta este deja o problemă care devine una personală sau cel mult a partidului său. Glumind puţin şi fără nicio răutate, vă aduceţi aminte că pe parcursul anului 2013, când USL încă exista, din ce în ce mai multe voci pesediste aproape zilnic clamau faptul că nu este de acceptat, că este imposibil ca un partid aşa mare ca PSD să nu aibă preşedintele României. S-a dovedit iată, că dimpotrivă, este imposibil ca un asemenea partid ca PSD să aibă preşedintele României.

Sursă: www.Gandul.info

Etichete:, , , ,

2 comentarii pe “(gândul.info): Crin Antonescu explică pentru prima dată de ce nu s-a implicat în campanie”

  1. mari 20 noiembrie 2014 la 12:14 AM #

    Ati pierdut un MARE politician liberal ce poate sta cu mandrie langa marii sai inaintasi din partid dar si langa alti mari patrioti, fauritori de tara ! RUSINE ! Dar poate atat meritati, sa stati langa lichelele zilelor noastre-iohann-casca-n ureche ,bleaga-vamesu’,videanu-bordura,roberta-matematiciana,etc,etc ,exemple de hoti patentati,cu dosarele dosite de kovesi-oare e coincidenta ca e sibianca ?

    Apreciază

  2. Olimpia 20 noiembrie 2014 la 12:15 AM #

    Orgoliu rănit…punct!Am stricat multe prietenii din cauza lui,sa nu-l mai văd!…dezamagire totală.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: