Rezoluția adoptată de CN al PNL – Bugetul României pe 2015: Zero dezvoltare – 31 ianuarie 2015

capture-20150201-111846În viața publică a României din ultimi 25 de ani, stânga politică încearcă să  ne convingă de faptul că banii bugetului de stat trebuie împărțiți fiecăruia după nevoi. Cu alte cuvinte, stânga încearcă să ne convingă că indiferent de eficiența noastră administrativă sau de performanțele noastre, bugetele primăriilor și ale Consiliilor Județene  trebuie să fie aceleași. Este foarte adevărat: ne naștem egali, dar nu rămânem egali. Capitolul bugetar pe anul 2015 destinat administrației publice locale a fost construit după următorul principiu: dacă în 2014 ți-ai făcut cadastrul localității, dacă ai avut un grad excelent de colectare a taxelor și impozitelor locale, dacă ai atras investitori în localitate și astfel ai creat zeci sau sute de locuri de muncă; dacă la tine în localitate companiile și angajații simt un sprijin și se dezvoltă, alocările de la Guvernul României pe 2015 sunt zero. Așa, ca să te înveți minte!  Guvernul PSD nu vede cu ochi buni nici dezvoltarea și nici colectarea taxelor și impozitelor locale, lucru adesea incomod.

Socialiștii  români au construit un buget prin care pedepsesc  aspru administrațiile publice eficiente și tratează cu bunăvoință și premii în bani de la bugetul de stat pe cele care încă n-au reușit să devină eficiente și performante.  Am învățat demult că celui care vrea să mănânce un pește nu-i faci un bine dacă-i  pui pe masă peștele. Îi faci un bine dacă-i dai o undiță.

Alocările bugetare zero pentru marile comune ale României, pentru unele   orașe, sunt de fapt o sentință pentru un an de zile de stagnare. Lipsa alocărilor bugetare din acest an este de fapt o pedeapsă de un an de zile cu executare.  Sentința guvernului PSD înseamnă de fapt zero dezvoltare timp de un an de zile a unora dintre cele mai eficiente localități din România. Dezvoltarea unei localități nu este doar o formulă de calcul a funcționarilor din Ministerul Finanțelor. Funcționarii din Ministerul Finanțelor niciodată nu au generat dezvoltare. Dezvoltarea au generat-o primarii care au cerut votul cetățenilor români și l-au și primit; cei care de fapt și-au asumat responsabilitatea dezvoltării României. Primarii localităților noastre oricum nu se vor lăsa uniformizați de alocările zero ale guvernului PSD. România nu se va opri din dezvoltare. Dreapta românească are această datorie de a aduce bunăstarea, și nu ceea ce și-a asumat PSD-ul, de a împărți sărăcia.

Bugetul pe 2015 nu rezolvă problema  administrațiilor publice și nu permite cofinanțarea proiectelor europene la nivel local, îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor români din mediul rural, dar și din mediul urban și poate cel mai grav lucru, acest buget alungă tinerii din localitățile României.

A venit vremea să le transmitem socialiștilor că nu pot și că nu știu să guverneze; că de fapt nu înțeleg nevoile de dezvoltare ale României, că nu înțeleg și nu pot să înțeleagă aspirațiile cetățenilor români și ale copiilor lor. Dacă pentru o clipă guvernul PSD ar înțelege gravitatea situației, în acea clipă și-ar da demisia. Din păcate, demisia nu a venit și nu știu dacă va veni pentru că o demisie înseamnă onoare.

Etichete:, , , , ,

3 comentarii pe “Rezoluția adoptată de CN al PNL – Bugetul României pe 2015: Zero dezvoltare – 31 ianuarie 2015”

 1. redguy1973 2 februarie 2015 la 1:44 PM #

  Foarte frumos spus,dar…cand ii vezi in PNL pe artizanii guvernarii catastrofale din 2009-2012(Blaga,Ialomiteanu,Vass,etc) mi-e ca va ramane totul doar la nivelul declaratiilor politice..,,,

  Apreciază

  • Radu Zlati 2 februarie 2015 la 5:40 PM #

   Nu rămâne, așadar, decât să facem (să fac) tot ceea ce este omenește posibil ca lucrurile de acolo să nu rămână doar niște cuvinte…

   Apreciază

 2. redguy1973 3 februarie 2015 la 3:53 PM #

  Sa speram ca asa va fi,ca sperante am avut si cu USL-ul…..

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: