Dragnea cultivă minciuna bine temperată

Radu ZlatiIeri, în plenul Congresului Partidului Social Democrat au avut loc trei curioase evenimente: domnul Dragnea a ridicat în picioare poporul pesedist pentru ca acesta, spășit, să ceară iertare victimelor totalitarismului; domnul Iliescu a arătat de ce PSD este, încă, un partid nedemocratic; iar tânărul Sturzu a arătat de ce PSD mai este, încă, un partid comunist.

Evident, curiozitatea faptelor nu stă în conținutul discursurilor, ci în emitenții acestora. Căci domnul Dragnea este urmașul direct, ca mentalitate și comportament politic, al totalitarismului de care dorește să se rupă; domnul Iliescu și ai lui militoni din eșalonul II al PCR au făcut PSD așa cum este el acum, adică o armată obedientă, iară nu un partid; iar domnul Sturzu a candidat și el singur, pentru președinția TSD, adică de o manieră specific comunistă. Inadecvare, numele tău este PSD!

Dincolo de aceste curiozități, domnul Dragnea pare a fi unul dintre acei comuniști cu față umană de la sfârșitul anilor ’90. Un pas înainte, poate, față de modele sale, Iliescu și Hrebengiuc, dar nu unul suficient de mare pentru ca PSD să își poată nega cu succes filiația.

Ruperea cu trecutul nu se face cerând iertare tinerilor din Piața Universității, domnule Dragnea, ci excluzându-l din partid pe bătrânul comunist Iliescu. Până la această probă a adevărului, tot ce afirmați poate fi taxat drept o minciună bine temperată…

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: