Este un subiect nu suficient dezbatut, de 26 de ani aceasta tema nu isi gaseste o finalitate fericita. Toata lumea cu scaun la cap intelege ca TVR este de utilitate nationala, insa informarea nu se poate face, fara o reorganizare serioasa a acestei institutii. Dezbaterea din Parlament am urmarit-o si eu, situatia in TVR este incerta, avem un director interimar fara prerogativele unui director plin, avem un consiliu de administratie aproape inexistent.
Legea televiziunii nu are legatura cu situatia existenta, noi ne dorim un consiliu de administratie de profesionisti, fara implicare politica, astfel ca TVR sa faca fata problemelor. Ne dorim sa generam consens pe un demers legislativ. Intr-o situatie de criza trebuie intervenit rapid, luni se va relua subiectul in Parlament, toti colegii mei au aceasi preocupare si le cer tuturor colegilor din celelate partide sa gaseasca solutii.
Despre o eventuala motiune din partea PSD
Un lider responsabil de partid nu se poate juca cu acest lucru, este o dovada de neseriozitate, ei au o instabilitate politica. Nu se pot juca de-a motiunea cand sunt principalul partid politic de stanga, mai ales ca vorbim de stabilitatea politica a Romaniei intr-un an electoral.
Despre relatia cu Guvernul
Niciodata nu o sa am o pozitie de santaj fata de acest Guvern.
In fiecare zi am auzit ca vine la conducerea PNL altcineva, m-as bucura sa stiu ca cei din guvernul Ciolos si-ar dori sa faca un pas catre PNL, inseamna ca suntem in consens ca demersuri politice. Eu i-am facut public invitatia domnului Ciolos.
Despre schimbarea candidatului PNL pentru Bucuresti
Nu a fost nimic in spatele acestei schimbari a candidatului la Bucuresti, a fost o predare a stafetei, a fost o decizie buna. Orice candidat ar fi venit in fata electoratului din partea PNL, ar fi avut tot sprijinul nostru. Posibilitatea coagularii electoratului de dreapta din Bucuresti este mai mare in jurul candidatului Ludovic Orban .
Ma cunosc cu Ludovic Orban de mai bine de 15 ani, au fost multe momente in care ne-am aflat pe pozitii diametral opuse, dar in toate bataliile electorale am fost o echipa, este un om cu profund profil politic de dreapta. Mi se pare firesc sa il informeze pe domnul presedinte Iohannis. Am convingerea ca presedintele Iohannis va avea aceeasi conduita ca si pana acum, sunt convinsa de atasamentul sau fata de valorile liberale.
Despre legea salarizarii
Legea salarizarii este absolut necesara. Este un decalaj destul de mare intre toate categoriile de bugetari, care trebuie armonizate. Guvernul PSD ne-a amenintat cu acest proiect de salarizare vreo 6 luni. Mi-a fost greu sa cred ca vor realiza acest lucru. Era un material nesustenabil din punct de vedere a bugetului. Eu nu pot decat sa fac apel la Guvern sa faca acesta lege a salarizarii.
Despre legea darii in plata
A fost astazi discutia in Senat, sper ca luni sa avem oportunitatea sa votam aceasta lege. Cererii de reexaminare i s-a dat curs, insa sesizez riscul de manipulare a opiniei publice. Primul lucru este ca ar fi in pericol proiectulPrima Casa, cred ca nu ar trebui sa mai speriem opinia publica. Cred ca este momentul sa intelegem ca principiul echitatii trebuie respectat, riscul trebuie impartit intre banca si consumator. BNR reprezinta pozitia bancilor din Romania, reprezinta sistemul bancar, dar eu ca parlamentar imi doresc aceasta lege. Cred ca legea va trece. Reteta exista deja in alte state europene.
Despre eventuale aliante ale PNL
Nu stiu de ce, daca nu facem parte din niste aliante, suntem considerati izolati, noi suntem singurul partid politic care poate sa genereze victoria in fata PSD. Vom avea un rezultat atat de bun, incat nu va fi nevoie sa facem niciun fel de compromis.
Despre proiectele in sanatate si educatie
Discutia ar trebui sa fie mult mai asezata, ar trebui sa vorbim si despre demografie si despre locurile de munca.
Despre sanatate nu se vorbeste decat in situatii de criza, vom avea o lege foarte buna in aceasta lege a preventiei.
Procentul somajului trebuie corelat cu rata ocuparii locurilor de munca. Este o ruptura foarte mare intre ceea ce cere piata si intre ceea ce produce scoala. In Ardeal, factorii de decizie de dreapta au reusit sa faca aceasta corelare intre business-ul local si planul educational .
In momentul acesta noi suntem la nivelul anului 1966, cea mai mare problema este ca avem o populatie din ce in ce mai imbatranita. Trebuie sa marim alocatiile pentru copii la 200 de lei, trebuie sa ne gandim cum aducem diaspora inapoi si trebuie incurajate IMM-urile din Romania.
Comentarii recente